Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Emotiu acte en record de Frederic Roura, amb motiu dels 10 anys de la seva mort

Emotiu acte en record de Frederic Roura, amb motiu dels 10 anys de la seva mort

L'homenatge, que s'ha dut a terme a l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa, ha comptat amb la presència de nombrosos amics i de bona part del poble d'Arànser. Una escultura recordarà la seva tasca a favor de l'esquí de fons

19/07/2016 20:30

L'estació d'esquí d'Aransa ha acollit aquest dilluns, 18 de juliol, un emotiu acte en record de Frederic Roura, amb motiu dels 10 anys de la seva mort. L'homenatge ha comptat amb la presència de nombrosos dels seus amics i de bona part del poble d'Arànser, que li han dedicat una escultura, dissenyada per Joan Ganyet i elaborada per Josep Martí. L'obra reflecteix els conceptes de muntanya, esquí i neu, i compta amb una inscripció en què es recorda la tasca ingent de Roura com a impulsor del nòrdic i de la posada en marxa del domini esquiable d'Aransa.

Jordi Mas ha introduït l'acte d'homenatge, que ha anat seguit dels parlaments de l'exalcalde de la Seu, Joan Ganyet, i de la presidenta de l'EMD d'Arànser, Montse Gasch. També s'hi ha pogut escoltar una intervenció musical dels joves acordionistes Eva Campi i Aleix Besolí. 

El 'Fede' Roura (1952-2006) va ser regidor de Progrés de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell del 1987 al 2003, on va assumir la responsabilitat de la regidoria de Via Pública i, posteriorment, de la d'Obres Públiques i Urbanisme, essent tinent d'alcalde durant els seus darrers quatre anys al consistori. L'exalcalde Joan Ganyet ha volgut destacar la seva gran sensibilitat urbanística i la feina desinteressada feta a la Seu i també en d'altres àmbits, com el de l'esquí nòrdic.

Dedicat professionalment a la banca, Roura va morir el 29 de juny del 2006 marcant el pas de la línia elèctrica que havia de portar l'electricitat a l'estació. Així ho ha recordat també Montse Gasch, que ha volgut remarcar que era "una persona estimada per tothom" i que va fer possible l'estació i l'impuls de l'esquí nòrdic a la zona.

L'acte en record de Frederic Roura s'ha fet coincidir amb el seu sant, que era també el dia del seu aniversari. L'homenatge s'ha tancat amb un berenar.

  • Acte en record de Frederic Roura
    Acte en record de Frederic Roura
  • Acte en record de Frederic Roura
    Acte en record de Frederic Roura

Mostrar formulari de contacte