Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Entrenaments de rollerski de l'equip català d'esquí de fons

Entrenaments de rollerski de l'equip català d'esquí de fons

La pretemporada dels fondistes de la FCEH avança a bon ritme. Els joves es troben a Bessans (França), on comparteixen espai amb un equip italià

Equip català d'esquí de fons (Foto: FCEH)
Equip català d'esquí de fons (Foto: FCEH)
08/07/2021 18:35

Després d’un breu període de desconnexió física i mental, l’equip català d’esquí de fons s’ha posat novament en marxa per preparar la temporada 2021-2022. Els esquiadors que dirigeixen els tècnics Manu Rullan i Olga Grau ja fa setmanes que estan operatius, i han fet estades durant els mesos de maig i juny a la Seu d’Urgell i a Font-Romeu.

Els joves fondistes es troben actualment concentrats a Bessans, al departament francès de la Savoia. Es tracta d'una localització de muntanya, marcada per l’alçada, que compta amb un circuit de rollerski ideal per a entrenar-hi.

La tècnica Olga Grau ha explicat que "fins ara l’objectiu ha estat progressar i millorar les capacitats físiques, tant generals com específiques, de tots els nostres esportistes". I ha afegit: "A Bessans tenim la sort de poder entrenar en una pista de rollerski i compartir entrenaments amb un equip italià d’esquí de fons i biatló, amb edats i nivells similars als nostres; amb això millorem conjuntament i podem compartir coneixements".

Rollerski durant l'estiu

Des de fa diverses temporades, el rollerski està molt present en la pretemporada de l’equip, ja que permet mantenir les sensacions de lliscament tot l’any, així com tots els conceptes tècnics aplicats a la tècnica de l'esquí de fons. "Es tracta d’un esport que implica molts grups musculars, on es treballa des del tronc abdominal i les extremitats superiors fins a la musculatura estabilitzadora del maluc i del turmell, així com la coordinació i la propiocepció”, ha exposat Manu Rullan.

Les pròximes setmanes, l’equip continuarà realitzant un volum d'entrenament i càrrega d’hores elevat, per després afluixar el ritme perquè els esquiadors tinguin més temps lliure per fer vida social abans d'encarar l’inici de la temporada d'hivern.

Tot i que encara falten per confirmar alguns noms, l’equip català d’esquí de fons per a la temporada 2021-2022 ja es caracteritza per la seva joventut, empenta i ganes de treballar.

Mostrar formulari de contacte