Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Enxampat un veí de la Seu mentre intentava ocultar un vessament il·legal de purins al riu Castellbò

Enxampat un veí de la Seu mentre intentava ocultar un vessament il·legal de purins al riu Castellbò

L'abocament incontrolat procedia d'una explotació ramadera del municipi de Montferrer i Castellbò La Guàrdia Civil comissa 1.150 paquets de tabac valorats en més de 4.000 euros

Purins - Vessament il.legal
Purins - Vessament il.legal
07/11/2011 13:40

Una patrulla del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Pobla de Segur va enxampar el passat 3 de novembre un home de 63 anys i veí de la Seu d'Urgell que intentava ocultar un vessament il·legal de purins, provinents de la seva explotació ramadera.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els fets van passar a dos quarts d'una del migdia, quan els agents van anar a inspeccionar el barranc de Bellestar, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) perquè sospitaven que es duien a terme abocaments incontrolats. En arribar a la zona van constatar que per una sèquia baixaven purins fins al barranc. Els residus desembocaven després al riu Castellbò.

Mentre els agents fotografiaven el vessament, van veure l'home que intentava tapar el forat per on s'estaven abocant els purins procedents d'una bassa de fems de la seva finca.

Comís de tabac

D'altra banda, efectius de la Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles han decomissat aquest cap de setmana un total de 1.150 paquets de tabac valorats en 4.000 euros.

La primera intervenció es va fer en inspeccionar un vehicle de la marca Seat en el que es van trobar 470 paquets de tabac amagats darrere del quadre de comandament. La mercaderia estava valorada en 1.574 euros. El segon decomís es va fer en inspeccionar un vehicle Volkswagen en el que es van trobar amagats al forat de la roda de recanvi 80 paquets de tabac, valorats en 315 euros.

La tercera intervenció la va fer la Guàrdia Civil en el quilòmetre 146 de la C-14, al terme municipal de Ponts, en aturar un vehicle de la marca Hyundai en el que es van localitzar 530 paquets de tabac. La policia, que va trobar el tabac amagat en productes de neteja, ha valorat la mercaderia en 1.935 euros.

L'última intervenció la va fer la Guàrdia Civil en un vehicle Peugeot a la duana de la Farga de Moles. Es van localitzar 70 paquets de tabac en els panells laterals del maleter amb un valor de 245 euros.

Mostrar formulari de contacte