Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC de la Seu presenta una moció de suport a l'ensenyament en català

ERC de la Seu presenta una moció de suport a l'ensenyament en català

El text demana que l'Ajuntament i la Generalitat recolzin els mestres en l'objectiu de no acatar la sentència del TSJC Miquel Caminal conclou que la decisió "te conseqüències molt greus" per a la immersió lingüística

'Jo no acato la sentència contra el català'
'Jo no acato la sentència contra el català'
07/09/2011 16:57

El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentarà al plenari una moció en defensa de la immersió lingüística a l’escola. El text expressa el rebuig per les recents sentències judicials que signifiquen "un nou atac a l’autogovern de Catalunya".

Segons Esquerra, la posició del poder judicial "té conseqüències molt greus per al sistema d'immersió lingüística als centres educatius i en conseqüència per la convivència i la cohesió social al nostre país". El text de la moció dóna suport explícit als membres de la comunitat educativa que preveuen no acatar la sentència, alhora que “insta el Govern de Catalunya a donar-los cobertura”.

Un dels punts de la moció proposa l’adhesió i el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a la iniciativa somescola.cat. Aquesta plataforma va néixer amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, "que no separi" els infants i joves per la seva llengua d’origen i que "ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure".

Esquerra Republicana de la Seu, hi afegeixen, "no es queda indiferent davant la recent decisió del Tribunal Superior que ha donat dos mesos de termini a la Generalitat perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola". Paral.lelament, el Tribunal Superio exigeix al Govern equiparar el castellà al català a totes les escoles «com a llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en tots els cursos del cicle d’ensenyament obligatori», és a dir, fins els 16 anys, el final de l'ESO.

El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de la Seu, Miquel Caminal, considera que “ per tal de no dividir el país cal la unitat de totes les forces polítiques i la societat civil i també de les institucions públiques i els ajuntaments", per "pal•liar el desequilibri que pateix la llengua catalana, respecte del castellà, en diferents àmbits socials i culturals”.

Més de 60.000 adhesions a Facebook

La revolta popular contra el TSJC es continua estenent i avui dimecres el grup de Facebook 'Jo no acato la sentència contra el català' ja ha superat les 60.000 adhesions d'internautes.

Mostrar formulari de contacte