Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC proposa crear un circuit innivat d'esquí nòrdic a la Seu

ERC proposa crear un circuit innivat d'esquí nòrdic a la Seu

El grup municipal exposa que la inversió tèrmica i els avenços en producció de neu fan viable l'equipament, que seria alhora un nou atractiu de la ciutat. Al proper plenari també es presentarà una moció per declarar Felip VI 'persona non grata'
Nevada al Parc del Segre
09/03/2016 18:15

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà al proper plenari dues mocions, que fan referència a la ubicació a la Seu d'un circuit innivat d'esquí nòrdic i a la petició de declaració de Felip VI com a persona non grata al municipi.

En la primera moció, el grup republicà proposa com a nova forma de promoció turística, econòmica i esportiva de la Seu la construcció d'un circuit amb neu artificial per permetre la pràctica de l'esquí nòrdic a la ciutat, tot aprofitant la condició de la capital urgellenca com a punt de dinamització d'aquest esport, l'existència de diferents agents que s'hi dediquen i el gran nombre de practicants del fons al municipi.

ERC recorda que "a la Seu la inversió tèrmica és un fenomen molt comú", fet que fa que sovint les temperatures siguin més baixes que en alta muntanya i, per tant, permetrien la producció de neu artificial. Sobre aquest punt, el portaveu d'Esquerra, Francesc Viaplana veu "factible" el circuit amb els actuals avenços tecnològics que "permeten una producció respectuosa amb el medi ambient". Alhora, Viaplana considera que l'existència del CEFUC, el Centre de Tecnificació Esportiva i la pertinença a la Mancomunitat de l’esquí nòrdic "fan que es reuneixin un seguit de factors que faciliten la viabilitat de la seva utilització".

La moció planteja que el projecte ja pugui ser una realitat la temporada 2016-2017 i finalitza remarcant que disposar d'un circuit de fons en un nucli urbà com és la Seu seria un atractiu turístic distintiu per a la temporada d'hivern, alhora que "un gran impuls per la promoció d’aquest esport en edats escolars".

Pel que fa a la segona moció, ERC la Seu demana declarar Felip VI persona non grata al municipi tot emparant-se en "diversos motius", entre els quals assenyalen "l’impediment per part de l’Estat espanyol d’exercir el dret a decidir del poble de Catalunya" i "la manca d’imparcialitat que aquest ha demostrat durant el procés polític que viu el nostre país". També apunten als "valors allunyats a la desigualtat que representa la institució monàrquica i la manca de respecte de Felip VI cap a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell", a qui no ha volgut rebre institucionalment després de ser nomenada.

Esquerra considera que a Felip VI, "a priori, se li hauria de pressuposar una neutralitat institucional que sí que han adoptat altres monarquies, com la britànica en el conflicte entre Escòcia i el Regne Unit". Per tot plegat, la moció demana "evitar participar com a Ajuntament de la Seu d’Urgell en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la figura de Felip VI o de la monarquia espanyola".

Mostrar formulari de contacte