Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es complica la situació de sequera a l'Alt Urgell

Es complica la situació de sequera a l'Alt Urgell

En alguns pobles només disposen d’aigua poques hores al dia i hi ha risc molt alt d'incendis. L’embassament d’Oliana ha perdut un 22% de les reserves en un mes i mig, tot i que es troba en un estat semblant al d'ara fa just un any

Pantà d'Oliana (Presa)
Pantà d'Oliana (Presa)
04/08/2007 14:51

La sequera comença a provocar situacions preocupants a l’Alt Urgell. La situació afecta especialment els nuclis situats a mitja muntanya, els que tenen un accés més complicat a aquest recurs. A més a més, segons informa la direcció general d’Emergències, la comarca es troba en un risc molt alt d’incendi forestal, sobretot als municipis meridionals.

Entre els pobles que tenen més problemes amb l’aigua, hi ha els d’Artedó i Toloriu. A Artedó, l’ajuntament d’Alàs i Cerc ha limitat l’accés de l’aigua a quatre hores diàries: dues a primera hora del matí i dues a la tarda. A més a més, s’ha demanat no utilitzar l’aigua per a rec d’horts i jardins. Tot i això el consistori lamenta que alguns veïns s’han desentès d’aquesta petició i recorda que la situació actual és excepcional, ja que s’ha de portar l’aigua al poble amb cisternes per manca de reserves.

Un altre símptoma de la sequera és que l'embassament d'Oliana està al 54% de la capacitat, un 22% menys que la setmana del 18 de juny, segons les dades que actualitza cada setmana la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Ara fa un mes i mig va arribar a emmagatzemar el màxim d'aigua d'aquest any, un 76%. En tot cas, la xifra és només vuit dècimes per sota de l'estat en què es trobava el pantà fa un any i la reserva d'aigua de tota la conca de l'Ebre es troba per sobre del promig dels últims quatre anys.El pantà de Rialb encara ha patit una baixada de nivell més important, passant del 46% registrat a finals de maig al 25% actual.

Mostrar formulari de contacte