Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix a Oliana l'assemblea comarcal de l'Assemblea Nacional Catalana

Es constitueix a Oliana l'assemblea comarcal de l'Assemblea Nacional Catalana

A l'acte hi van assistir una trentena de persones de diversos municipis de l'Alt Urgell L'assemblea organitzarà actes públics i contactarà amb els equips de govern i els partits polítics
Assemblea Nacional Catalana - Logo
06/03/2012 11:24

Oliana ha acollit recentment la primera reunió de l’Alt Urgell per la Independència, a la qual hi han assistit una trentena de persones. Durant la trobada es va constituir l'assemblea comarcal de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i es va elegir el primer equip coordinador, format per un secretari, una tresorera i set vocals.

Un dels primers objectius de l'assemblea serà organitzar actes públics als diferents municipis de l’Alt Urgell. Així mateix, també es preveu contactar amb els equips de govern i els partits polítics "perquè s’adhereixin a la iniciativa Municipis per la Independència". A més, es vol convidar a participar en aquest procés d’emancipació nacional "tots els alturgellencs que hi estiguin interessats".

Una gran part dels assistents a la reunió d'Oliana ja havien participat en les consultes populars La Seu Decideix i Oliana Decideix. La majoria van signar l’acta de constitució de l’assemblea territorial i van mostrar el seu interès per formar part com a membres de ple dret de l’ANC o bé com a col·laboradors o simpatitzants.

L'Assemblea Nacional Catalana

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) és una organització unitària i transversal que treballa per aconseguir la independència de Catalunya. Està formada per catalans i catalanes convençuts que l'única manera de sobreviure com a poble és "aconseguir un estat propi com el que tenen les altres nacions del món".

L’Assemblea té un full de ruta que marca el camí i una estratègia que servirà per eixamplar la base social de l'independentisme i convèncer els que encara no s'han sumat al projecte amb arguments "clars i senzills".

L’ANC està arrelada al territori a través d'assemblees territorials i treballa amb les institucions (com els ajuntaments que s'estan adherint a l'Associació de Municipis per la Independència) i amb les entitats i organitzacions de la societat civil. L'objectiu final és assolir la independència "per vies democràtiques i pacífiques".

Mostrar formulari de contacte