Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es manté activat el pla Procicat per forts cops de vent al Pirineu

Es manté activat el pla Procicat per forts cops de vent al Pirineu

Protecció Civil adverteix de ratxes de fins a 125 km/h en alguns cims i desaconsella les activitats en alta muntanya La combinació amb la neu caiguda fa que també s'incrementi el risc d'allaus

El Cadí
El Cadí
30/12/2014 11:47

Protecció Civil ha tornat a activar l'alerta del pla Procicat per les previsions de fortes ventades de component nord a alta muntanya durant aquest dimarts. La predicció afecta la franja pirinenca, especialment en cotes altes, i s'alerta que es poden superar llindars com els 90 quilòmetres per hora o els 125 en alguns punts.

Degut a la neu acumulada, es podrà produir el fenomen del torb, que pot dificultar la visibilitat a les carreteres. En especial es demana precaució a l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès i l'Alt Empordà. També bufarà a l'Aran, la Noguera, el Solsonès, la Garrotxa, Osona, la Selva i el Vallès Oriental.

Protecció Civil de la Generalitat ha comunicat als municipis que cal que reforcin l'ancoratge del mobiliari urbà que es pugui desprendre amb el vent i en especial de la decoració nadalenca a l'exterior i qualsevol element penjat o en alçada.

Però la indicació principal, segons ha explicat el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, a l'ACN, és que s'evitin les activitats a l'aire lliure a zones d'alta muntanya, que és on es preveu que el vent sigui més intens. Delgado les ha qualificat com a activitats "de risc".

Cal que la població reculli i lligui de forma segura tendals, i elements inestables a terrasses i balcons, especialment la decoració nadalenca, que pot precipitar-se. També cal limitar els desplaçaments a les zones on bufi més fort i condicionar-los sempre a les condicions meteorològiques.

Mostrar formulari de contacte