Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es presenta a la Seu el llibre 'Les truites dels estanys dels Pirineus'

Es presenta a la Seu el llibre 'Les truites dels estanys dels Pirineus'

El biòleg Àlex Miró explicarà la investigació inèdita feta durant els darrers anys L'acte és aquest dissabte a les 8 del vespre al Centre Cívic El Passeig

Estanys de la Pera
Estanys de la Pera
17/02/2012 11:44

El Centre Cívic El Passeig acollirà aquest dissabte, a les 8 del vespre, la presentació a la Seu del llibre Les truites dels estanys dels Pirineus. El biòleg pallarès Àlex Miró explicarà el resultat d'una investigació inèdita duta a terme durant els darrers anys.

L'obra consta de més de 200 pàgines i el text es complementa amb un bloc d'imatges a la part central. En una entrevista a RàdioSeu, Àlex Miró ha subratllat que, tot i la popularitat de la truita a causa de la pesca, fins ara aquesta espècie havia estat poc estudiada al Pirineu. El llibre ha combinat les sortides de camp amb la consulta de documents històrics i les entrevistes amb gent del territori.

Per això, Miró considera que el volum pot interessar no només per l'aspecte científic sinó també perquè indaga en l'activitat tradicional de les comarques de muntanya. El treball s'ha fet sobretot en base al Pirineu català i l'aragonès, però també ha estudiat llacs d'Andorra i França.

La presentació és la primera que organitza enguany Òmnium de l'Alt Urgell, en col·laboració amb l'Ajuntament de la Seu i l'empresa mediambiental Aubèrria.

Mostrar formulari de contacte