Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es reactiva la campanya 'També és cosa teva. L'Alt Urgell, lliure de violències masclistes'

Es reactiva la campanya 'També és cosa teva. L'Alt Urgell, lliure de violències masclistes'

Front comú institucional i ciutadà per eradicar tota mena de violència contra les dones. La iniciativa arribarà a tots els municipis de la comarca a través de La Pluja, una empresa especialitzada en coeducació i món rural
Campanya de sensibilització contra les violències masclistes a l'Alt Urgell
14/07/2022 10:55

L'Alt Urgell reactiva enguany la campanya "També és cosa meva. L'Alt Urgell, lliure de violències masclistes", gràcies al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU). La iniciativa arribarà als 19 municipis de la comarca a través de La Pluja, una empresa especialitzada en coeducació i món rural, que elaborarà un guia de dinamització comunitària, finançada pel Pacto de Estado contra la violencia de género.

Seguint la proposta de campanyes anteriors al voltant de la lluita contra les violències masclistes, aquest any 2022 es posa el focus en la necessària implicació i participació de tota la ciutadania. El lema “També es cosa meva” pretén fer una crida a tothom "per tal de sentir-se partícip del canvi que hem de promoure i sostenir com a societat i comunitat urgellenca fins a aconseguir que les relacions entre les persones estiguin lliures de discriminacions i violències masclistes", segons exposen els promotors de la iniciativa.

Una fase de la campanya contempla la distribució de material de sensibilització als municipis. Aquest any s’ha volgut modificar el disseny inicial i els personatges, que en accions anteriors apareixien en grups separats, ara estan vinculats al voltant d’una figura circular. D'altra banda, una part del lema, que interpel·la tot el territori ("L'Alt Urgell, lliure de violències masclistes), està en el centre.

Per tal de fer una valoració de l’impacte real de la campanya, la guia presenta una fitxa de camp per recopilar i treballar la informació de cada entitat que aporti dades.

Des del 2019

L’any 2019 va arrencar la campanya “També és cosa meva. L’Alt Urgell, lliure de violències masclistes”, promoguda pel SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), el SAI (Servei d'atenció integral a persones LGTBI), l’Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU) i el SIE (Servei d'intervenció especialitzada en violències masclistes de l'Alt Pirineu i Aran). La proposta va comptar també amb l’assessorament d’entitats, col·lectius i persones com ara l’Agència Catalana de Joventut, la Fundació AntiSida de Lleida, l’Associació Colors de Ponent, Noctámbulas i Montse Pineda.

Els promotors, seguint les directrius de la Guia per als Fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere per als ens locals i comarcals, elaborada pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i de les directrius de les accions finançades pel Pacto de estado contra la Violencia de Género, volen contribuir a través d'aquestes campanyes "a sensibilitzar la societat i prevenir les violències masclistes, optimitzar la resposta institucional en aquests casos a través de la coordinació i el treball en xarxa, per alhora millorar l’assistència, el suport i protecció que s’ofereix a les dones que pateixen violència masclista".

Mostrar formulari de contacte