Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Escoles de la Seu, Montferrer i Prullans s'incorporen al programa Escola Nova 21

Escoles de la Seu, Montferrer i Prullans s'incorporen al programa Escola Nova 21

Els centres Pau Claris i Rosa Campà, entre d'altres, s'han sumat al projecte per fomentar la innovació en l'ensenyament català mitjançant la cooperació. Al conjunt del país s'ha seleccionat prop de 500 col·legis, tant públics com concertats

Escola Pau Claris
Escola Pau Claris
28/09/2016 12:00

Les escoles Pau Claris, de la Seu, i Rosa Campà, de Montferrer, s'han incorporat al programa Escola Nova 21. A la Cerdanya, també s'hi han sumat les escoles El Puig, de Prullans, i Santa Coloma, de Ger. Aquests centres s'integraran en aquest projecte que vol fomentar la innovació en les classes de cara a millorar i modernitzar l'ensenyament a Catalunya. Al conjunt del país s'ha seleccionat fins ara prop de 500 centres que destaquen en aquest objectiu. El pla té el suport del Centre Unesco Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC, Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona.

Des dels centres pirinencs escollits es valora molt positivament la participació en aquest programa Escola Nova 21. Ester Coma, del Pau Claris, considera que “els infants del segle XXI, i els nostres en concret, es mereixen aquest important procés de reflexió sobre el que aprenem tots plegats, com ho aprenem i de com això és ensenyat”. L'objectiu és aconseguir formar "nens i nenes creatius i crítics que gaudeixin a l’escola d’aprenentatges rellevants i amb sentit, que els permetin esdevenir persones autònomes amb una vida plena”.

Segons expliquen els seus impulsos, Escola Nova 21 "busca respostes a la necessitat de superar el model d’ensenyament transmissor i possibilitar que els infants i joves puguin gaudir a l’escola d’experiències d’aprenentatge rellevants i amb sentit". Aquest canvi el volen aconseguir "en un procés de treball conjunt entre escoles, comunitat educativa, entitats, universitats i institucions internacionals, que ajudi a dibuixar les claus per a un sistema educatiu avançat". L'essència del projecte és, afirmen, "el convenciment que l’educació millora a través de la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu.

El pla va començar amb 26 escoles impulsores, bàsicament de l'àrea de Barcelona. Una xifra que ara s'ha multiplicat amb la incorporació també de centres del Pirineu. Des d'aquest curs, les escoles seleccionades (un 68% centres públics, i un 32% concertats) aplicaran a les seves classes les línies proposades pels coordinadors d'Escola Nova 21 de cara a definir la manera d'ensenyar ara i en el futur.

Mostrar formulari de contacte