Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Esfondrament a les escales de la Font d'Oliana

Esfondrament a les escales de la Font d'Oliana

L'Ajuntament apunta que la causa principal ha estat el trencament d'una claveguera, que ara volen reparar com més aviat millor. L'incident es va produir el cap de setmana passat

15/02/2023 20:40

Les escales de la Font d'Oliana, que connecten l'avinguda de l'Alt Urgell (carretera C-14) amb el carrer Major, han patit un aparatós esfondrament aquest cap de setmana passat. Segons ha informat l'Ajuntament olianès, l'incident es va produir la matinada de divendres a dissabte i, tal com s'aprecia a les imatges que se n'ha difós, han deixat un gran esvoranc que ara s'haurà de reparar.

L'alcaldessa d'Oliana, Carme Lostao, ha explicat que uns dies abans ja tenien indicis que es podia produir un enfonsament i que fins i tot havien fet comprovacions del terreny, però que no els va semblar que calgués una actuació urgent. En declaracions a RàdioSeu, Lostao ha lamentat que l'afectació pel deteriorament hagi estat més forta del que es podia esperar, tot i que valora positivament que no s'ha hagut de lamentar danys personals i que no ha afectat els conductes de gas, atès que només ha generat runa.

Pel que fa a les causes, les primeres anàlisis apunten que l'esfondrament l'hauria provocat el trencament d'una claveguera, que ha provocat que l'aigua circulés per l'interior i acabés descalçant l'escala. Aquest dimecres una empresa especialitzada ha analitzat el terreny amb càmeres.

Per això, la prioritat de l'Ajuntament és ara refer les canonades d'aigua, tan bon punt es tingui l'informe de danys. Més endavant també s'afrontarà la reconstrucció de les escales. I és que aquest és un pas molt cèntric i concorregut de la vila, per la qual cosa es vol recuperar com més aviat millor. Tot i això, Lostao ha matisat que a la zona afectada no hi ha cap accés directe a habitatges o locals i això ha de facilitar els treballs de reparació.

  • Esfondrament a les escales de la Font d'Oliana
    Esfondrament a les escales de la Font d'Oliana
  • Efectius dels Bombers analitzen l'esfondrament a les escales de la Font d'Oliana
    Efectius dels Bombers analitzen l'esfondrament a les escales de la Font d'Oliana

Mostrar formulari de contacte