Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Espectacle musical per presentar el llibre-disc ‘El Tió de la Freita’

Espectacle musical per presentar el llibre-disc ‘El Tió de la Freita’

El nou volum es donarà a conèixer aquest dissabte 23 de desembre, a les 6 de la tarda, a la sala la Immaculada. L'entrada és gratuïta

Presentació del llibre-disc 'El Tió de la Freita'
Presentació del llibre-disc 'El Tió de la Freita'
19/12/2017 18:05

Aquest dissabte 23 de desembre, a les sis de la tarda, la Sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell acollirà l’espectacle musical ‘El Tió de la Freita’, que servirà per presentar el llibre-disc que porta el mateix nom.

El Tió de la Freita és el conte que dóna origen a la tradició segons la qual els minairons treballen a l’interior del tió per tal d’oferir dolços i joguines a tots els nens. El conte es va publicar per primer cop l’any 2009 dins d’una col·lecció de l’Editorial Cruïlla. Aquella col·lecció estava adreçada a un públic d’entre 4-6 anys i es tractava d’un text molt breu amb pictogrames que alternaven amb la lletra escrita. Aquesta edició ja estava descatalogada i no hi ha possibilitat d’aconseguir-ne més exemplars.

Ara, el conte dels minairons de la Freita s’ha tornat a editar de nou per  l’Editorial Salòria, fent el número 14 de la col·lecció Petit Pirineu, amb tot el text original i noves il·lustracions que expliquen les aventures de l’Ot i de la Urgell i els amics minairons. El conte és obra d’Albert Galindo i les il·lustracions són de Laura Pal.

Les cançons dels minairons

Una altra novetat d’aquesta nova entrega d’Editorial Salòria és que porta també un CD amb les cançons dels Minairons. Aquestes cançons estan basades en el conte, obra de Pilar Planavila. “Les cançons dels Minairons” van formar part d’una cantata que va ser un projecte social d’Ivan Caro i la mateixa Pilar Planavila. La nova gravació compta amb la participació, a més dels dos músics urgellencs, de Jordi Maria Macaya, i la gran cantant mallorquina Joana Gomila, que l’Obra Cultural Balear li acaba d’atorgar el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

Berenar i taller de minairons

Al final de l’espectacle, organitzat per l'Ajuntament de la Seu, s’oferirà coca i xocolata calenta, i un taller per a què tots els nens i nenes puguin marxar a casa amb el seu propi minairó. L’entrada és gratuïta.

Mostrar formulari de contacte