Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Esquerra demana més implicació de la Diputació en la defensa de la línia de tren de la Pobla

Esquerra demana més implicació de la Diputació en la defensa de la línia de tren de la Pobla

Jaume Gilabert anuncia que presentarà una moció durant el proper plenari demanant que la Corporació lideri la resposta del territori 
02/02/2012 17:55

El portaveu d’Esquerra a la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha lamentat "la nul·la implicació" de la corporació provincial en la reclamació del territori en defensa de la línia de tren Lleida – La Pobla. Gilabert considera que la institució "no està al costat dels Ajuntaments i dels Consells Comarcals que ja han expressat el seu rebuig frontal a la reestructuració del corredor, proposada pel director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font".

Esquerra considera que la reordenació del servei és "una molt mala notícia" per les comarques de la demarcació de Lleida i pel seu desenvolupament. Així mateix, opina que comportarà entre altres perjudicis l’eliminació de l’única xarxa de rodalies existent a Lleida (Lleida – Balaguer), a més del final d’una important eina de promoció turística per les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Noguera.

El portaveu republicà manifesta també que la pèrdua dels serveis és "desproporcionada" en relació amb l’estalvi aconseguit. En aquest sentit, assenyala que la Generalitat "no hauria de prendre decisions que portin al tancament de la línia, sinó accions que la potenciïn", com la coordinació de les seves freqüències amb els horaris dels serveis d’AVANT i AVE que ofereix l’estació de Lleida, "fet que proporcionaria un gran ventall de connexions ferroviàries". 

El grup d’Esquerra a la Diputació ha avançat que presentarà durant el proper Ple de la Diputació una moció per tal de defensar aquesta línia de tren i perquè la corporació lideri la resposta del territori enfront aquesta decisió. Durant els propers dies els diputats d’Esquerra tenen previst dialogar amb la resta de grups de l'organisme provincial per aconseguir el màxim consens possible en el text de la moció.

Mostrar formulari de contacte