Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Estamariu vol que l'església de Sant Vicenç sigui declarada Bé d'Interès Nacional

Estamariu vol que l'església de Sant Vicenç sigui declarada Bé d'Interès Nacional

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserres, diu que estudiarà la proposta La Fundació preveu que la restauració del monument serà un revulsiu econòmic

07/11/2008 20:25

La Fundació Sant Vicenç d’Estamariu ha sol.licitat avui al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserres, que la Generalitat estudiï la possibilitat de declarar Bé Cultural d’Interès Nacional l’església de Sant Vicenç. En aquest sentit, el president de la Fundació, Joan Planes, ha destacat que el monument religiós “té una qualitat suficient per rebre aquest reconeixement” i ha expressat la voluntat de treballar per aconseguir la qualificació.

Per la seva banda, el conseller català ha assegurat que traslladarà la petició als serveis tècnics del departament, que hauran d’identificar els requisits i estudiar l’església alturgellenca. Tresserres ha subratllat, però, que considera la demanda “raonable”.

Gairebé dues-centes persones han assistit avui a la presentació dels frescos de l’església de Sant Vicenç i la restauració del monument. El conseller de Cultura ha valorat de forma especial les pintures murals, en tractar-se d’una obra “in situ”. Així mateix, ha agraït de forma especial la feina feta de forma individual, empresarial i institucional, per aconseguir la millora del patrimoni cultural de la zona. “Es tracta d’una operació de rescat modèlica”, ha indicat.

La restauració de l’església de Sant Vicenç, amb el valor afegit dels frescos romànics, s’espera que sigui un revulsiu pel poble. Així ho ha indicat Joan Planes, que també ha recordat les possibilitats turístiques i de promoció d’Estamariu. L’església es podrà veure sol.licitant visites concertades, tot i que s’espera que a l’estiu es pugui visitar el temple i els frescos tots els caps de setmana durant unes hores al matí.

En la seva visita a Estamariu, Tresserres ha denunciat que la societat “no col.loca la cultura en el lloc que li correspon”. Pel conseller, “caldria prendre consciència de la importància d’aquest àmbit, per exemple, en l’economia”. El polític català s’ha mostrat contrariat pel fet que a Catalunya s’inverteix la mateixa quantitat econòmica en la venda de psicofàrmacs que en cultura.

  • Estamariu - Presentació dels frescos d'Estamariu
    Estamariu - Presentació dels frescos d'Estamariu
  • Estamariu - Església de Sant Vicenç
    Estamariu - Església de Sant Vicenç

Mostrar formulari de contacte