Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Èxit de la 3a edició del Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell

Èxit de la 3a edició del Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell

Prop de 3.000 persones han gaudit de l'esdeveniment, que s'ha organitzat del 9 a l'11 de novembre. El certamen tornarà a celebrar-se el mes de març vinent i atorgarà tres premis
Festival del Joc del Pirineu 2018
12/11/2018 18:20

La Seu d’Urgell ha tancat amb un balanç excel·lent la tercera edició del Festival del Joc del Pirineu, que ha comptat amb 2.743 participants de totes les edats. Les persones que han gaudit de l'esdeveniment han jugat a la gran ludoteca instal·lada a la Sala de Sant Domènec, en les partides exclusives organitzades a l’Espai Ermengol i els jocs de rol del Centre Cultural Les Monges. La xifra també inclou els assistents a les sessions adreçades als escolars, que es van dur a terme dijous, i els mestres i professors que van prendre part en les formacions de dissabte al Col·legi La Salle, dedicades a l’ús dels jocs de rol a les aules.

Una altra dada a destacar són els més de 1.000 préstecs que s’han realitzat a la gran ludoteca de la Sala de Sant Domènec durant dissabte i diumenge. Pel que fa al nombre de cessions, això col·loca el Festival del Joc del Pirineu entre les tres fires de jocs més importants que se celebren a Catalunya.

En relació amb el públic assistent, a més de les famílies de la Seu i del territori, també han visitat l'esdeveniment associacions de jocs de la demarcació de Lleida, així com persones assídues a les fires d'aquest tipus vingudes de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En aquest sentit, l'organització també assenyala la presència al festival d'Eloi Pujadas, autor de jocs, que ha estat nomenat millor autor de jocs al Festival especialitzat de Màlaga. Els participants al certamen han pogut jugar amb ell durant el cap de setmana.

Concurs 'Aparadors enredats'

La novetat d’aquesta tercera edició del certamen, el concurs 'Aparadors enredats', ha obtingut una “valoració molt positiva” per part dels establiments participants. La iniciativa ha mobilitzat nombroses famílies pels carrers de la Seu d’Urgell durant tot el cap de setmana cercant en 34 aparadors dels comerços objectes infiltrats.

Els guanyadors del concurs han estat Francesc Colom, premiat amb un lot de jocs, per gentilesa de la UBSU; Ester Roviralta, que ha obtingut un lot de jocs, gentilesa de Pepe i Dalda Joguines; Genís Condomines, que ha guanyat un altre lot de jocs, gentilesa de La Sonsònia; Laia Rosado, que ha estat premiada amb una banyera familiar al Balneari Banys de Sant Vicenç, gentilesa de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell; i Pep Altimir, que ha obtingut un dinar familiar al Restaurant Arbeletxe, gentilesa de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell.

Els guanyadors que no van poder recollir el seu premi en el moment del sorteig, poden adreçar-se a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

Novetats pel 2019

La pròxima edició del Festival del Joc del Pirineu canviarà de dates de celebració respecte a les tres primeres edicions. Així, l’any vinent no s'organitzarà durant el mes de novembre, sinó que ho farà el cap de setmana del 8, 9 i 10 de març.

Una altra novetat de l’edició del festival per l’any vinent serà la convocatòria de tres premis, que es lliuraran en el transcurs del festival. Els guardons seran el Premi a l’Amic del Joc, el Premi al Millor Joc editat a Catalunya i el guardó al Millor Joc editat en Llengua Catalana.

 

 

Mostrar formulari de contacte