Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Extingit l'incendi de Gerri de la Sal després de cremar 335 hectàrees

Extingit l'incendi de Gerri de la Sal després de cremar 335 hectàrees

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà recomana als afectats que denunciïn els danys Josep M. Pelegrí advoca per revaloritzar la fusta catalana per prevenir incendis

Foc Baix Pallars 03.2012
Foc Baix Pallars 03.2012
15/03/2012 09:22

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit, aquest dimecres al vespre, l'incendi forestal que cremava des de dijous passat als municipis de Gerri de la Sal i Soriguera. Cinc dotacions terrestres van fer ahir rutes d'inspecció per remullar els punts que encara estaven calents.

Amb el suport d'un helicòpter bombarder es va poder apaivagar definitivament el foc en les zones de difícil accés. L'incendi de Gerri ha cremat un total de 336,71 hectàrees, segons ha informat la Direcció General de Medi Ambient.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha recomanat als afectats per l'incendi que denunciïn els danys que han patit per tal de poder reclamar indemnitzacions.

Els Bombers han col·laborat també aquest dimecres en les tasques d'extinció d'un incendi entre Lledó i Cretes, a Terol. S'hi ha desplaçat dos camions d'aigua, dos vehicles del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), un vehicle de comandament i dos avions de vigilància i atac.

Explotar millor la fusta

De l'episodi de focs al Pirineu també n'ha parlat avui el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, en una entrevista a COM Ràdio. Pelegrí ha reconegut que "no s'ha treballat prou" en la gestió i prevenció forestal durant els darrers anys i creu que hi ha un 65% de boscos que no estan gestionats correctament. El màxim responsable de Medi Natural apunta com a causa la baixa valoració de la fusta catalana al mercat, que fa que als propietaris no els surti a compte explotar correctament els boscos.

En aquest punt, Pelegrí ha defensat el desenvolupament de projectes com les plantes de biomassa com a sortida econòmica i ecològica a la fusta local.

Pelegrí també ha apuntat a la vella proposta d'implantar una taxa per fer ús del bosc. El conseller planteja, per exemple, que els parcs naturals facin pagar per determinats serveis que actualment ofereixen de franc.

 

Mostrar formulari de contacte