Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Felicitació de l'Ajuntament de la Seu a Josefa Servat Girató, que fa 100 anys

Felicitació de l'Ajuntament de la Seu a Josefa Servat Girató, que fa 100 anys

La padrina, que celebra aquest dimarts l'aniversari, ha rebut la medalla que atorga la Generalitat a tots els catalans centenaris. Nascuda a Talltendre, des de fa 46 anys viu a la capital alturgellenca

Felicitació a Josepa Servat Girató pel centenari
Felicitació a Josepa Servat Girató pel centenari
12/01/2016 17:50

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; la regidora de Gent Gran, Montserrat Bonet, i la representant a Lleida del Secretariat de Família del Departament de Benestar Social de la Generalitat, Regina Cairol, han felicitat la padrina Josefa Servat Girató, que aquest dimarts 12 de gener ha fet 100 anys.

La padrina urgellenca ha rebut les autoritats a casa seva, al nucli urbà de la Seu. Batalla i Cairol li han lliurat la Medalla Centenària que atorga la Generalitat a totes les persones residents a Catalunya que arriben al segle de vida. La medalla està gravada amb el seu nom i l'any de celebració del centenari. De la seva part, Bonet li ha donat un ram de flors en nom de la corporació municipal. Per celebrar una data tan especial, la padrina ha estat acompanyada per bona part de la seva família. 

Josefa Servat Girató va néixer el 12 de gener de 1916 a Talltendre, al municipi de Bellver de Cerdanya. Als 18 anys es va casar i va anar a viure a Prullans, i des del 1969, ara fa 46 anys, viu a la Seu d'Urgell. Té 2 fills, 4 néts i 7 besnets. Dels seus records de vida, en destaca la duresa de la postguerra i el fet que durant la Guerra Civil va haver d'emigrar a França. Sobre el secret de la seva longevitat, en destaca el fet de "caminar molt" i una alimentació sana.

Mostrar formulari de contacte