Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya adquirirà un tercer tren per a la línia Lleida-la Pobla

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya adquirirà un tercer tren per a la línia Lleida-la Pobla

Enric Ticó anuncia que el Pla estratègic de les cinc estacions de muntanya que gestiona estarà a punt a l'octubre

Enric Ticó, president de FGC (Foto: ACN)
Enric Ticó, president de FGC (Foto: ACN)
07/09/2017 19:42

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) adquirirà un nou tren per a la línia Lleida-la Pobla de Segur, que se sumarà als dos combois comprats per FGC i que operen a la línia des de fa més d'un any. El president de FGC, Enric Ticó, ha explicat que en les properes setmanes es donaran a conèixer més detalls com ara els terminis previstos per a l'adquisició i arribada del nou tren. Així ho ha avançat aquest dijous a Lleida durant la signatura d'un conveni de col·laboració entre FGC i l'empresa d'autobusos Hife amb l'objectiu de promoure i comercialitzar bitllets combinats que connectaran els trens de la línia Lleida-la Pobla amb diferents ciutats del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Aragó i del País Valencià (47 destinacions).

Ticó ha explicat que la voluntat és potenciar la intermodalitat a la línia Lleida-la Pobla, de FGC, entre el tren i l'autobús per facilitar la mobilitat dels usuaris i, a la vegada, atreure'n de nous. Aquests bitllets combinats es posaran a la venda la setmana vinent i els usuaris ja en podran fer ús a partir del 12 de setembre.

Un 200% més d'usuaris a la línia Lleida-la Pobla en els sis primers mesos del 2017

Ticó ha destacat que l'impuls que FGC ha donat a la aquesta línia ferroviària, que gestiona de forma integral des del juliol del 2016, s'ha traduït en la confiança dels usuaris en el nou servei. D'aquesta manera, la línia Lleida-la Pobla ha incrementat un 200% els seus usuaris durant els sis primers mesos de l'any respecte al mateix període del 2016. En concret, entre gener i juny ha transportat 91.969 usuaris, 61.329 més que en els mateixos mesos de l'any anterior, en què van fer servir la línia 30.640 persones.

Pel que fa al servei turístic del Tren del Llacs un any més està tenint una bona ocupació, arribant al 99% a l'agost. Durant aquesta temporada ja han gaudit d'aquest servei tant en tren històric com panoràmic unes 5.300 persones. Així mateix, cal tenir en compte que un 25% dels usuaris d'aquest servei contracta alguns dels packs associats, que permeten combinar el tren amb activitats turístiques al territori. Les més demandades són les visites a les botigues-museu de Salàs de Pallars i la ruta per l'interior del nucli de la Pobla de Segur.

D'altra banda, Ticó ha destacat que durant aquest 2017 FGC té previst invertir entorn d'uns 7 milions d'euros en actuacions de millora en aquesta línia.

Diàleg amb la plantilla de la línia Lleida-la Pobla

El president de FGC ha assegurat que l'empresa pública està analitzant les crítiques rebudes des de CCOO en relació amb les condicions laborals dels treballadors de la línia Lleida-la Pobla i ha dit no sentir-se preocupat per aquesta qüestió perquè "el diàleg amb la plantilla és fluid per resoldre els temes que puguin haver-hi". Així mateix, ha deixat clar que "no s'ha donat en cap cas cap incompliment legal" per part de la companyia amb els seus treballadors, tot remarcant que s'ha creat un complement de productivitat lligat a la demanda. Ticó ha recordat que FGC va iniciar el nou model d'explotació de la línia fa poc més d'un any i s'ha mostrat convençut que "acabarem tenint un sistema de gestió per a la línia Lleida-la Pobla fet a mida".

Pla estratègic per a les cinc estacions de muntanya que gestiona FGC

Finalment, Enric Ticó ha anunciat que FGC preveu tenir enllestit el mes d'octubre el Pla estratègic per potenciar l'activitat de les cinc estacions de muntanya que gestiona (Espot, Port Ainé, la Molina, Vall de Núria i Vallter 2000). L'objectiu del document passa per planificar noves activitats i propostes -amb la col·laboració de la iniciativa privada- per potenciar i desestacionalitzar els respectius equipaments i atreure-hi així nous visitants, ja sigui en la campanya hivernal com durant els mesos d'estiu.

Durant aquest estiu, les dues estacions lleidatanes gestionades per FGC han incrementat un 13% els seus visitants, un augment que sobretot s'ha notat a Port Ainé.

Mostrar formulari de contacte