Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / FGC i l'INEFC acorden una col·laboració per impulsar la recerca en àmbits de muntanya des del centre de la Seu d'Urgell

FGC i l'INEFC acorden una col·laboració per impulsar la recerca en àmbits de muntanya des del centre de la Seu d'Urgell

Una comissió es reunirà periòdicament per establir i fer seguiment de les fites i activitats

Reunió per la posada en marxa dels compromisos entre FGC i INEFC (Foto: ACN)
Reunió per la posada en marxa dels compromisos entre FGC i INEFC (Foto: ACN)
25/01/2023 14:15

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) han posat en marxa un acord de col·laboració per impulsar processos de recerca, estudi, desenvolupament, formació i altres actuacions vinculades al foment del coneixement en l'àmbit dels esports de muntanya. El projecte es tirarà endavant des del centre que hi ha a la Seu d'Urgell.

El conveni, que té una durada de quatre anys, preveu que FGC hi aporti 50.000 euros anuals i que l'INEFC posi a l'abast els seus mitjans tècnics. A més, s'ha creat una comissió de seguiment que es reunirà periòdicament i establirà les característiques del projecte, les fites i aportacions.

Entre les finalitats del conveni hi ha la de col·laborar per garantir una formació de qualitat en l'àmbit dels esports de muntanya, guiada per les necessitats de l'entorn social i donant resposta a les necessitats de tots els agents del sector dels esports de muntanya i neu. També es preveu desenvolupar projectes de recerca que reverteixin directament en el desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya, a més d'aportar dades científiques per a la presa de decisions dels diferents agents del territori de muntanya.

A més, la col·laboració va en la línia de formar el personal investigador qualificat per a dur a terme projectes de recerca i innovació en l'àmbit de les Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de muntanya i neu, a més de difondre la cultura dels esports de muntanya i les activitats esportives de turisme actiu en el medi natural, promovent-ne la seva pràctica segura i sostenible. Finalment, es vol constituir un fòrum de debat acadèmic i social sobre les qüestions referents als esports de muntanya.

Pròrroga de l'acord amb La Molina

En un altre ordre de coses, ambdues entitats han prorrogat l'acord signat l'any passat pel qual l'estació de muntanya de La Molina, gestionada per Ferrocarrils, posa al servei d'INEFC les seves instal·lacions esportives per activitats de formació i pràctiques del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport en esports i activitats relacionades amb els espais de muntanya. El conveni garanteix l'accés amb una tarifa especial bonificada i ofereix la utilització dels estadis de competició i tallers de formació, tant per als estudiants com per al professorat de l'INEFC.

 

Mostrar formulari de contacte