Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / FGC inverteix 300.000 euros en les estacions de nòrdic catalanes per promoure la pràctica de l'esquí de fons

FGC inverteix 300.000 euros en les estacions de nòrdic catalanes per promoure la pràctica de l'esquí de fons

El conveni inclou la millora i rehabilitació d'infraestructures i equipaments dels set complexos de la marca Tot Nòrdic: Sant Joan de l'Erm, Tuixent-la Vansa, Lles, Aransa, Guils-Fontanera, Tavascan i Virós
Una ratrac preparant la neu als circuits de Tuixent-la Vansa (ACN / arxiu)
01/02/2022 11:55

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic han renovat el conveni de col·laboració per a la protecció de la pràctica d'aquest esport i la dinamització de les activitats de muntanya a les estacions d'esquí de fons que hi ha al Pirineu català.

L'acord comporta una inversió de 300.000 euros i és el tercer any que és fa efectiu, per ajudar a rehabilitar i millorar els edificis de serveis i els refugis existents, a més d'obres i instal·lacions de serveis bàsics per al seu funcionament o l'arranjament i manteniment dels accessos viaris i aparcaments de les estacions, entre d'altres accions. L'objectiu és "contribuir a la seva continuïtat, com a element clau de fixació de població en aquest territori".

L'acord també inclou ajudes per l'adquisició d'equipaments i de maquinària, per millorar la qualitat de les pistes d'esquí nòrdic catalanes, a més dels serveis complementaris de les estacions, l'eficiència energètica o la depuració d'aigües i residus derivats. Alhora, es contribueix a la "millora d'accessos als espais generadors d'activitats turístiques, esportives i de lleure de muntanya" i a "qualsevol altra inversió d'impuls de l'activitat econòmica generada per l'esquí nòrdic a Catalunya".

La voluntat és que amb aquestes inversions també "s'ajudi a la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l'articulació́ del seu territori d'influència". L'acord inclou les estacions set estacions agrupades en la marca Tot Nòrdic: Sant Joan de l'Erm i Tuixent-la Vansa, a l'Alt Urgell; Lles, Aransa i Guils-Fontanera, a la Cerdanya, i Virós-Vallferrera i Tavascan, al Pallars Sobirà.

El conveni s'emmarca dins el conjunt d'accions previstes al Grup de Treball de les estacions d'esquí́ nòrdic, creat en el marc de la Taula estratègica de les estacions de muntanya (TEM), amb l’objectiu d’analitzar la situació́ i els reptes de futur d'aquestes instal·lacions municipals.

Mostrar formulari de contacte