Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitzat el procés de candidatura de la Carta Europea de Turisme Sostenible als parcs naturals del Cadí-Moixeró i de l'Alt Pirineu

Finalitzat el procés de candidatura de la Carta Europea de Turisme Sostenible als parcs naturals del Cadí-Moixeró i de l'Alt Pirineu

La CETS orienta els gestors dels espais naturals protegits i les entitats i empreses turístiques a definir les estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada

PN del Cadí-Moixeró
PN del Cadí-Moixeró
15/12/2022 15:25

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha finalitzat el procés de candidatura per adherir-se a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una iniciativa que promou la Federació EUROPARC, i que agrupa espais naturals protegits de 38 països europeus. Aquest dimecres s'ha dut a terme a l'Ajuntament de Martinet de Cerdanya un fòrum permanent en què s'ha presentat i validat el programa d'actuacions per al 2023-2027. També el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha anunciat que ha fet entrega del dossier per a l'adhesió.

La CETS orienta els gestors dels espais naturals protegits i les entitats i empreses turístiques a definir les estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada. L’objectiu és augmentar el coneixement de cada espai i donar suport a la seva preservació, treballant alhora per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística en els seus territoris i la seva àrea d’influència. Les accions promogudes han de tenir en compte les necessitats de l’entorn, la població, les empreses locals i els visitants.

Durant el 2023 està prevista una auditoria i la certificació, així com l'execució del Pla d'acció. Les empreses turístiques podrien sol·licitar a partir del 2024 la seva adhesió a nivell voluntari i individual. Si és així, disposaran d’eines útils per la seva sostenibilitat, així com suport tècnic, promoció en xarxa i una certificació de prestigi internacional.

Activitats obertes al PN del Cadí-Moixeró

En un altre ordre de coses, el Parc Natural del Cadí-Moixeró organitzarà diumenge vinent, 18 de desembre, una sortida ornitològica sota el títol "Ocells hivernants en un fons de vall pirinenc". L'activitat, que tindrà una durada de mig dia, sortirà a les 9.30 hores de la Casa dels Parcs dels Pirineus a la Seu d'Urgell. El recorregut serà de dificultat fàcil, amb una distància de quatre quilòmetres i un desnivell de 50 metres. Les persones interessades a prendre-hi part poden inscriure's al correu electrònic o bé al telèfon 93 824 41 51. 

Una altra activitat prevista a l'espai natural és l'excursió "Pels peus del Cadí. Búnquers Línia Pirineus", que tindrà lloc dissabte, 17 de desembre, amb sortida des de la Casa del Riu de Martinet de Cerdanya. La proposta tindrà una durada de nou hores i recorrerà 10,6 quilòmetres, amb un desnivell de 420 metres. La dificultat és moderada. 

El cost d'ambdues activitats és de 6 euros per als adults i de 5 euros per als menors de 12 anys i els jubilats.

Mostrar formulari de contacte