Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitza el camp de treball de Cava amb la recuperació d'un antic camí

Finalitza el camp de treball de Cava amb la recuperació d'un antic camí

A l’activitat hi ha participat una vintena de joves d’arreu de Catalunya

Cava - Camp de treball
Cava - Camp de treball
18/07/2008 10:35

Aquest passat dissabte, dia 12 de juliol, ha finalitzat un camp de treball desenvolupat a Cava. Durant 15 dies, 21 joves d’arreu de Catalunya, de 14 a 17 anys, i 3 monitors de la Fundació Escolta Josep Carol, han desbrossat i recuperat per a activitats de senderisme l’antic camí públic que enllaçava el poble amb Arsèguel i amb el veïnat de Sant Cristòfol.

El tram rehabilitat, d’aproximadament 1 quilòmetre de recorregut, és el més proper al nucli de Cava i es trobava totalment impracticable a causa del seu desús durant dècades, tot i haver estat històricament la via de comunicació més important entre els nuclis.

El camp ha comptat amb la col•laboració d’un jove de la Seu d’Urgell i alumne de la Escola de Capacitació Agrària del Pirineu, i també amb l'ajut de veïns de Cava, Ansovell, el Querforadat i Arsèguel, que han aportat el seu coneixement de les eines, de la metodologia del treball i de l’espai físic per on transcorre el camí.

Els nois i noies han rebut xerrades diverses. En primer lloc, Anton Garcia va situar Cava dins el territori del Baridà tot fent un repàs pels oficis dels seus antics habitants i la simbologia que utilitzaven els pastors antigament, activitat que es va cloure amb un concert improvisat d’acordió diatònic a càrrec de Carles Sanz. També Lluís Obiols, autor de l’Inventari del Patrimoni Industrial de l’Alt Urgell, va fer una xerrada sobre les indústries rurals, ensenyant a reconèixer petites centrals elèctriques, antigues mines, forns o molins que actualment passen desapercebuts. Finalment, Glòria Melé va fer un taller pràctic sobre herbes remeieres. A més a més, els joves van fer activitats de lleure i excursions per la zona.

Aquesta és la primera vegada que es realitza un camp de treball al municipi i el resultat ha estat un èxit, tant pel que fa a la bona disposició i interès dels participants com pel resultat de la tasca realitzada. Els organitzadors estan valorant donar continuïtat a la iniciativa el proper any, tant des del municipi de Cava com del d’Arsèguel, amb la recuperació de camins de natura o amb l’adequació d’espais d’interès natural o històric per oferir-los als veïns i als visitants de la zona.

El camp de treball a Cava ha estat possible gràcies a l’organització de la Fundació Escolta Josep Carol, l’Ajuntament de Cava i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. L’activitat estiuenca ha comptat també amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Arsèguel i de diverses persones del territori, que han dut a terme activitats i tallers.

Mostrar formulari de contacte