Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitza la campanya de les eleccions municipals a la Seu d'Urgell

Finalitza la campanya de les eleccions municipals a la Seu d'Urgell

Compromís fa a una crida a la participació i a "concentrar el vot per fer realitat el canvi". Junts assegura que estan "preparats per tornar a liderar la Seu i Castellciutat". ERC reivindica la seva "campanya de proximitat i contacte amb la gent" per explicar les propostes. La CUP anima a votar per fer "un canvi de polítiques a la Seu"

26/05/2023 12:20

Aquest divendres finalitza la campanya de les eleccions municipals a la Seu d'Urgell. Tal com és habitual, els partits han dedicat l'últim dia a fer balanç d'aquests quinze intensos dies d'activitat i a demanar el vot abans de la jornada de votacions, que tindrà lloc al llarg de diumenge.

Compromís ha fet “una crida a la participació de tothom”, perquè considera que diumenge hi ha molt en joc. Segons el candidat a l’alcaldia, Joan Barrera, “els urgellencs hauran d’escollir entre seguir igual o avançar, entre una Seu parada o dinàmica i atractiva; entre una aposta decidida pel centre de la ciutat o més supermercats a la carretera; entre un Ajuntament que escolti i resolgui ràpid o la burocràcia actual”, i “entre una Seu neta amb espai públic de qualitat o la deixadesa actual”.

Barrera també considera que diumenge hi ha en joc “continuar escoltant quatre anys més promeses per la residència de gent gran o la candidatura de la Catedral a Patrimoni de la Humanitat, o a fer realitat aquests projectes que fa més de 10 anys que es prometen”. El cap de fa, finalment “una crida a concentrar tot el vot de canvi en Compromís”, perquè opina que és “l’única alternativa real”.

L’alcaldable ha valorat “molt positivament la receptivitat de la gent”, i es mostra “convençut que, després de molts anys de govern dels mateixos, ara és el moment del canvi”. Tanmateix, Barrera ha fet “un agraïment a tots els grups polítics per l’exemple de respecte i contraposició de propostes que entre tots hem fet”, i també “a totes les persones que hi han ajudat i participat”. Finalment, també ha agraït la difusió de les diferents propostes duta a terme per part dels mitjans de comunicació locals aquests dies. 

Junts acaba la campanya amb balanç “positiu” i sentint-se “a punt per tornar a liderar la ciutat”. Ho assegura el candidat a l’alcaldia, Jordi Fàbrega, que defensa que tenen “l’equip, les idees, l’actitud i il·lusió per treballar colze a colze amb tothom per fer la Seu que tots ens mereixem”.

Fàbrega afirma que estaran “pendents de millorar aspectes del dia a dia”, com neteja, burocràcia per obrir negocis o seguretat, però també per “fer realitat projectes que construiran la Seu dels propers 10-20 anys” i “marcaran el futur les següents dècades”. N’ha esmentat, com a principals apostes, el nou hospital, la residència de gent gran, l’INEFC, polítiques d’habitatge i el teatre-auditori.

Sobre la campanya, Jordi Fàbrega conclou que “han estat 15 dies molt intensos”, de “parlar amb molta gent i explicar el programa porta a porta, al mercat, amb reunions als barris, a Castellciutat, amb col·lectius, actes públics, a les xarxes o participant en debats”. Tot plegat, “per fer arribar el missatge esperançat i alhora escoltar neguits i propostes dels veïns i veïnes”. I hi afegeix que han fet “una campanya propositiva, en equip i sobretot en positiu”. El cap de llista agraeix la feina de “tot l’equip que ho ha fet possible, començant per la gent de la llista i persones que hi aporten coneixements i hores”. Per acabar, ha agraït el seguiment dels mitjans de comunicació en aquests dies de campanya.

ERC ha apostat per “una campanya de proximitat” mitjançant el porta a porta arreu del municipi. La formació ha volgut “fugir de grans actes públics” i ha preferit “poder parlar de tu a tu amb les persones, tant per explicar les propostes com per escoltar la ciutadania”. Així ho valora el cap de llista i candidat a la reelecció, Francesc Viaplana, que manifesta que això els han permès “apropar-nos a la gent” i estan “molt contents” amb la resposta rebuda. Per Viaplana, a part d’explicar propostes, han pogut “escoltar” el veïnat”. I malgrat no haver arribat a totes les llars “per qüestions sobrevingudes i també per atendre responsabilitats”, sí que han pogut parlar amb “gran part de la Seu i Castellciutat”.

Esquerra duu a terme l’acte final de campanya aquesta tarda a la plaça Joan Sansa, l’acte final, també amb un format diferent. L’han plantejat  com “de proximitat, festiu, amb música i on la ciutadania pot venir a parlar amb l’actual alcalde i la resta de candidatura, que és a disposició de la gent”. La vetllada inclou l’actuació musical de Marc Figuerola i Elies Fernández.

ERC la Seu ha centrat la campanya en quatre principals eixos pel nou mandat: “cultura i oci, gent gran, accés a l’habitatge i dinamització econòmica”. I demanen el vot apostant per la seva “forma de treballar: amb honestedat, transparència i sinceritat”.

La CUP ha animat a “anar a votar massivament diumenge per fer un canvi a les polítiques de la Seu”. El candidat a l’alcaldia, Bernat Lavaquiol, ha reiterat que enfront del que qualifiquen de “projectes faraònics com el ‘hub’ tecnològic”, que creu que “fa aigües per tot arreu”, i d’un Aeroport que opina que només serveix “per portar més turistes a Andorra”, proposa “un centre de recerca” dedicat a la llet i el formatge per “potenciar tot el teixit productiu”. I davant d’un preu de l’habitatge que veu “pels núvols”, planteja “invertir en habitatge públic”, especialment al nucli antic.

En aquesta cloenda, Lavaquiol hi ha afegit que es postulen com “l´única candidatura netament independentista”, perquè considera que “ERC i Junts han renunciat a posar les paraules 'independència' o 'República' als seus programes electorals”. La CUP inclou aquesta referència dins el punt de “Municipalisme” del seu codi ètic, en clau de “Països Catalans”.

El PP i Vox no han difós cap comunicat o convocatòria de balanç de la campanya electoral a la Seu.

 • Eleccions Municipals 2023 a la Seu d'Urgell
  Eleccions Municipals 2023 a la Seu d'Urgell
 • Joan Barrera, amb David Servat i Gemma To, enfront de l'Ajuntament de la Seu
  Joan Barrera, amb David Servat i Gemma To, enfront de l'Ajuntament de la Seu
 • Jordi Fàbrega, amb diversos membres de la seva llista electoral, a la porta de l'Ajuntament de la Seu
  Jordi Fàbrega, amb diversos membres de la seva llista electoral, a la porta de l'Ajuntament de la Seu
 • Francesc Viaplana, a la plaça de Joan Sansa
  Francesc Viaplana, a la plaça de Joan Sansa
 • Bernat Lavaquiol, a la plaça Patalín
  Bernat Lavaquiol, a la plaça Patalín

Mostrar formulari de contacte