Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Foment inicia la primera fase de les obres d'ampliació i millora del ferm de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal

Foment inicia la primera fase de les obres d'ampliació i millora del ferm de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal

La inversió prevista en aquesta actuació ascendeix a 2,14 milions d'euros
Gerri de la Sal (Foto: Moisès Jordi)
25/11/2015 18:50

El Ministeri de Foment ha iniciat aquest dimecres els treballs previs de les obres d'ampliació de plataforma i reposició del ferm de la travessia de Gerri de la Sal, a la carretera N-260. El pressupost de l'obra ascendeix a 2.141.315 euros. Les actuacions se situen entre els punts quilomètrics 292,600 i 293,420 de l'Eix Pirinenc. Aquest tram discorre paral·lel al riu Noguera Pallaresa. L'actuació contempla l'ampliació de la via en un tram de 450 metres de la travessia.

Segons ha informat el Ministeri de Foment, l'ampliació es durà a terme amb el "màxim respecte" a l'entorn en el qual se situa. Per a això, s'ha projectat l'ampliació mitjançant una estructura en volada sobre els terrenys que s'estenen entre el mur actual i el riu Noguera Pallaresa sense envair-los. Per garantir la idoneïtat tècnica de la solució projectada, en la primera fase de les obres, que ha començat aquest dimecres, es desenvoluparan els treballs previs, que consistiran bàsicament en la realització de sondejos i diversos assajos, tant de camp com de laboratori, que permetin identificar i caracteritzar els materials existents a la zona d'actuació.

Durant l'execució de les obres es produiran afectacions al trànsit, que seran senyalitzades. En la segona fase, prevista per al pròxim mes de gener, s'executaran "micropilots" de prova per confirmar que la solució en el seu conjunt està ben definida, segons puntualitza el Ministeri. Després de la segona fase dels treballs previs, s'executaran les obres definitives, iniciant-se els desviaments de trànsit.

Mostrar formulari de contacte