Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Foment millora les cruïlles de la N-260 a Alàs i a l'entrada est de la Seu

Foment millora les cruïlles de la N-260 a Alàs i a l'entrada est de la Seu

Dues rotondes i carrils de desacceleració hauran de millorar la seguretat dels conductors La intervenció a la Seu inclou un pas de vianants per facilitar la connexió a peu amb el barri de Sant Antoni i el de Sant Pere
17/09/2009 13:48

El Ministeri de Foment està completant la millora de les cruïlles de la N-260, entre el tram de Bellver i la Seu d’Urgell. Ara és el torn de les obres per a la construcció de les rotondes d’Alàs i de l’entrada est de la capital urgellenca, vora el camí Ral de Cerdanya. Amdues infraestructures tenen com a objectiu millorar la seguretat viària.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que la intervenció a la zona del parc de bombers és especialment rellevant “pel fet que s’aconseguirà també una connexió amb més garanties entre els barris de Sant Antoni i de Sant Pere amb la ciutat”. Batalla ha indicat que des de l’Ajuntament s’ha treballat per aconseguir que les obres incloguessin un pas de vianants, que no es contemplava a priori en el projecte. “Amb esforç s’ha aconseguit fer-lo una realitat, a més d’afegir senyalització d’avís de velocitat per als vehicles”, comenta el responsable municipal.

Per un altre costat, la nova infraestructura permetrà la millora de la canalització dels serveis de gas, electricitat i fibra òptica. Els treballs també suposaran un pas endavant en la reurbanització del sector Sud-1, ja que permetran la connexió amb els nous espais de la zona de Bombers.

Batalla ressalta que les obres de Foment i la urbanització del sector Sud 1 esdevindran “una revolució històrica” per al Barri de Sant Antoni, on també s’hi habilitarà un carril de desacceleració venint de Puigcerdà.

Un cop finalitzada la rotonda de la Seu l’Ajuntament urgellenc té previst fer-hi una intervenció de jardineria. L’alcalde destaca que “volem que sigui una entrada no només pràctica, sinó també atractiva”.

Rotonda reivindicada a Alàs

L’altre punt de la N-260 on s’està duent a terme obres és la cruïlla d’Alàs. L’alcalde del municipi, Bartomeu Majoral, recorda que des de l’any 2000 s’exigia una rotonda en aquesta intersecció per evitar-hi accidents. “S’hi ha registrat nombroses topades i incidents de gent del poble, sobretot gent gran, que no té tants reflexes”, comenta Majoral.

Les obres contemplen suavitzar el revolt en direcció a Puigcerdà i incloure un nou carril de desacceleració, fet que eliminarà riscos. El pas vol evitar que els vehicles hagin de creuar els dos sentits de la marxa com passava fins ara i com encara passa en alguns accessos. La modernització, alhora, incorpora una rotonda per a la circulació interna, un cop s'ha sortit de la carretera general. Bartomeu Majoral espera que l’obra estigui enllestida aquest mes de setembre.

Recordem que un dels indrets de la N-260 que ja s'ha reformat és la cruïlla del Pont de Bar. Foment ha construït un carril central d'entrada des de la Seu i de sortida cap a Puigcerdà. També s’ha finalitzat la millora de l'accés a Arsèguel. El mateix procés s'ha seguit amb les cruïlles d'accés a Lles, Montellà, Prullans i Cortàs, com també al nucli urbà de Bellver, on s'ha fet la reclamada rotonda. En canvi, resta pendent el canvi de la polèmica cruïlla de Corcs. També segueixen pendents de reforma cruïlles conflictives com ara les de Castellciutat i Montferrer i Adrall, tot i que hi ha el compromís de resoldre-les.

  • Rotonda Alàs - Obres
  • Rotonda la Seu - Obres N-260

Mostrar formulari de contacte