Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Fomentar l'esport femení en proves d'aventura, objectiu del triraid de la Seu d'Urgell

Fomentar l'esport femení en proves d'aventura, objectiu del triraid de la Seu d'Urgell

A més d’equips femenins, també està obert enguany a equips mixtes i masculins, a partir de 16 anys, sense límit de nivell
Meritxell Planes - Casal de Joves de Reus
07/06/2007 19:01

Aquest matí s’ha presentat el II Triraid de La Seu d’Urgell que es realitzarà aquest diumenge, 10 de juny, a les deu del matí, i que consistirà en la superació de proves en quatre disciplines d’esports d‘aventura com el caiac individual, una cursa a peu, bicicleta de muntanya i orientació. Enguany, a més de poder participar-hi equips femenins, també està obert a equips mixtes i masculins, tot i que la presència de dones bonificarà a l’equip. La presentació de la segona edició d’aquest triraid ha anat a càrrec de l’esportista organitzadora d’aquest esdeveniment, Emma Roca, acompanyada pel tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament de La Seu, Lluís Biosca, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ventura Roca.

Emma Roca ha explicat que en el món dels raids d’aventura es troba a faltar més representació femenina i s’atribueix aquest fet a que és un esport que moltes dones desconeixen o no tenen la manera d’introduir-s’hi. “És per això que l’objectiu d’aquest triraid, ha manifestat Roca, és potenciar l’esport femení en un àmbit com són les proves de risc i aventura, fomentant així que les dones trobin un grup d’entrenament, diversió o competició del mateix gènere”.

El II Triraid de La Seu d’Urgell començarà diumenge a les nou del matí amb la recollida de dorsals i d’informació de la cursa, per iniciar la prova a les deu dels matí des de les instal•lacions del Parc Olímpic del Segre de La Seu. L’arribada també tindrà lloc al Parc del Segre a partir de la una del migdia.

Els equips, que han d’estar formats per parelles (mixtes, femenines o masculines), hauran de cobrir una sèries de punts de control amb la única ajuda del mapa que donarà l’organització del triraid just en el moment de donar la sortida, ja que el recorregut es mantindrà en secret. El recorregut del II Triraid de La Seu d’Urgell transcorrerà per l’entorn del Parc del Segre, realitzant quatre modalitats esportives: orientació, cursa a peu, bicicleta de muntanya i caiac, tot això sense assistència exterior. La durada màxima d’aquesta prova serà de tres hores, ja que pretén ser un raid curt i assequible per a iniciades i no iniciades en el món dels raids.

Segons l’organització, el nivell d’aquesta segona edició del triraid de La Seu d’Urgell serà tant exigent com les participants vulguin, ja que el ritme de cada equip determinarà la duresa. Per als equips que hi vulguin participar i ja estiguin iniciats en aquest tipus de competició els servirà de molt bon entrenament per afrontar, més endavant, un raid com el WIAR de dos dies de durada.

Mostrar formulari de contacte