Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / França condemna els correfocs a desaparèixer a Catalunya Nord

França condemna els correfocs a desaparèixer a Catalunya Nord

29/03/2010 16:32

L'estat francès no derogarà ni modificarà la directriu europea 2007/23/CE, que exigeix una distància de seguretat de 15 metres entre el públic i els instruments pirotècnics i, per tant, fa gairebé impossible la celebració dels correfocs.

El Butlletí Oficial de la República Francesa ha respost negativament a dues preguntes parlamentàries de diputats de Catalunya del Nord, François Calvet i Daniel March. Demanaven a l'estat francès que es preservi la tradició popular del foc. Malgrat que els dos diputats són del partit de govern, la UMP, la resposta estatal ha estat despectiva cap a la tradició catalana: "L'excepció cultural evocada per la pregunta plantejada no sembla suficient per permetre anar en contra de la directriu".

El Consell té previst modificar la reglamentació francesa, que data del 1990, augmentant les distàncies de seguretat mínimes en l'ús dels focs d'artifici i armes de foc. "Aquestes distàncies surten de les exigències essencials de seguretat imposades per la directiva, amb l'objectiu de garantir una utilització dels productes amb tota la seguretat", afirmen.

Les preguntes presentades per François Calvet i Daniel March expressaven la preocupació de moltes associacions culturals catalanes, tant del sud com del nord, per la directiva europea. Les entitats nord-catalanes estudien ara manifestar-se a París i a Brussel.les.

Mostrar formulari de contacte