Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gairebé 800 persones ja han sol.licitat a l'Alt Urgell la gratuïtat del túnel del Cadí

Gairebé 800 persones ja han sol.licitat a l'Alt Urgell la gratuïtat del túnel del Cadí

L'enduriment de les condicions per no pagar el túnel no agrada els ciutadans Jesús Fierro espera que l'any que ve sigui més fàcil la tramitació i assegura que es trobarà una solució a la problemàtica dels transportistes

Túnel del Cadí
Túnel del Cadí
09/02/2012 12:26

L’enduriment de les condicions per accedir a la gratuïtat del peatge del Túnel del Cadí que la Generalitat aplica des de principis d’aquest any està fent anar de corcoll a les diverses administracions que han d’expedir tota mena de certificats als ciutadans que ho demanen.

De moment, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha gestionat gairebé 800 sol.licituds que, per a formalitzar-se, requereixen un certificat d’empadronament, un altre document dels ajuntaments acreditant que s’està al corrent del pagament dels impostos, un certificat de l’entitat bancària on consti el número de la targeta i la caducitat, a més de l'original i una fotocòpia del carnet de conduir. També cal omplir una sol•licitud formal i signar una declaració jurada.

A tot plegat, cal afegir que per a cada col.lectiu hi ha més requeriments específics. Per exemple, els treballadors han de presentar el contracte de treball i la vida laboral; en el cas dels autònoms han d'aportar l’últim rebut que han pagat; i, finalment, també se sol.licita un certificat del Centre d’Atenció Primària. Pel que fa als jubilats, han de presentar un document que indiqui el metge que es té assignat.

La tramitació ha provocat les queixes dels ciutadans i moltes persones han reconegut que deixaran d'utilitzar el túnel si no es canvia la normativa per accedir a la gratuïtat, ja que la Generalitat preveu fer repetir les gestions cada any.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, manifesta que cal "tenir paciència" amb la paperassa. Tanmateix, tot i que creu que la gestió en un futur haurà de ser "diferent i més àgil", defensa que calia "una depuració" per tal de continuar gaudint d' una mesura "molt treballada per tots i molt positiva per al territori, de la qual se n'havia fet un ús indegut".

Col.lectiu sense gratuïtat

D'altra banda, Fierro admet que el treball conjunt amb la Cerdanya i el Berguedà haurà de servir per buscar solucions a la pèrdua de gratuïtat dels transportistes, que van reunir-se divendres passat amb el secretari d'Ocupació i Empreses de la Generalitat de Catalunya per reclamar que continuïn beneficiant-se del pas gratuït pel túnel.

El president alturgellenc expressa el seu convenciment que es trobarà una fórmula per al col.lectiu, que ha creat una plataforma reivindicativa. Un dels seus portaveus, Francesc Canillo, espera que l'administració col.labori per resoldre "una discriminació clara, que s'hauria d'estendre a totes les empreses de la comarca".

Representants de la plataforma es reuniran dilluns que ve amb el director General de Transports, Ricard Font.

Mostrar formulari de contacte