Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Gairebé 120 infants han gaudit del casal d’estiu municipal de la Seu d’Urgell

Gairebé 120 infants han gaudit del casal d’estiu municipal de la Seu d’Urgell

L'Ajuntament urgellenc ha ofert 9 torns setmanals, organitzats en grups de convivència. Enguany s'han potenciat les activitats a la natura i l’aire lliure, tot aprofitant l’entorn privilegiat de la ciutat
Campanya 'Que la mascareta no ens tapi el somriure'
01/09/2020 13:41

Un total de 119 nens i nenes han gaudit del casal municipal d’infants aquest estiu. Els infants s’han distribuït en 9 torns setmanals i han estat acompanyats per una directora de lleure, una responsable de l’activitat, un equip de monitors, vetlladors, personal en pràctiques de monitor de lleure i voluntaris que han col·laborat com a equip de suport.

La situació sanitària ha marcat el plantejament i desenvolupament del casal d’infants d’enguany, en què s'ha destacat l'ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància. L’organització s’ha dut a terme en grups de convivència reduïts i sense contacte entre ells.

La regidora d’Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Núria Tomàs, ha destacat la importància de la planificació prèvia i ha remarcat que “la responsabilitat de coordinació i dels monitors era gran i, a la vegada motivadora, perquè es donava l’oportunitat de relacionar-se, divertir-se i esplaiar-se a uns nens que havien estat quatre mesos tancats a casa”. La regidora fa un balanç positiu del desenvolupament de l’estiu afirmant que “han estat nou setmanes en què la dedicació dels monitors ha estat exemplar". Finalment, Tomàs indica que "l’agraïment és infinit per la feina feta, el valor i la responsabilitat que han demostrat dia a dia”.

Activitats a la natura i l'aire lliure

Des de la direcció del casal es va decidir potenciar les activitats a la natura i l’aire lliure tot aprofitant l’entorn privilegiat de la ciutat. Per reforçar les mesures sanitàries de prevenció, la proposta ha comptat amb la participació setmanal d’un personatge de ficció, la superheroïna SuperantiCOVID19, que ha anat recordant als infants la importància de mantenir la distància personal, el rentat de mans i l’ús correcte de la mascareta, sota el lema ‘MADIMA’.

Somriures gegants

La regidoria d’Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha volgut engegar una iniciativa conjunta amb altres casals de la comarca, en la qual els infants han elaborat uns somriures gegants amb material reciclat, juntament amb una pancarta en què es pot llegir: “Que la mascareta no ens tapi el somriure”. La pancarta es penjarà a la plaça Soldevila de la Seu d’Urgell.