Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gilabert diu que s'està treballant en la línia de tren fins a la Seu

Gilabert diu que s'està treballant en la línia de tren fins a la Seu

El president de la Diputació considera que l'enllaç ferroviari comportaria "un clar benefici per al Pirineu" Afirma que la proposta permetria estalviar molts costos en el transport de mercaderies
Aeroport Lleida-Alguaire - Inauguració
19/01/2010 11:17

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha recordat, en declaracions a l'ANA, i tal i com recullen diferents mitjans de comunicació, que des de la Diputació de Lleida, conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat, s'està treballant en el projecte de prolongació de la línia de tren des de la Pobla de Segur fins a la Seu d'Urgell.

Gilabert creu que aquesta infraestructura comportaria un clar benefici pel territori pirinenc i per a Andorra. De fet, Gilabert va parlar del projecte aquest diumenge amb el cap de Govern del Principat, Jaume Bartumeu, durant els minuts previs a la inauguració de l'aeroport de Lleida-Alguaire.

Per Gilabert, "la línia de la Pobla de Segur ha de tenir una viabilitat que vagi més enllà dels Pallars, i per aquest motiu, s'estan realitzant els estudis per fer-la arribar a la Seu d'Urgell". En aquest sentit, el president de la Diputació creu que aquesta infraestructura seria molt beneficiosa per Andorra tot i que recorda que el tram que va des de la Seu d'Urgell fins al Principat "és competència de l'estat espanyol".

Gilabert considera que un "tren tramvia tipus rodalies" donaria "una dimensió nova" en l'accés de visitants al Pirineu i Andorra, però també en el transport de mercaderies perquè permetria estalviar molts costos. De tota manera, Gilabert ha reconegut que aquest és un projecte a mig o llarg termini del que "no se n'ha parlat gaire, però que seria un element important per al desenvolupament".

De la seva banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha manifestat que en aquest tema "s'ha de tocar de peus a terra" tot i que ha reiterat la seva aposta pel transport ferroviari. Bartumeu va fer aquestes declaracions en el decurs de la inauguració de l'aeroport Lleida-Alguaire, on va tenir l'oportunitat de parlar del projecte amb Jaume Gilabert. El cap de Govern ha manifestat que quan Catalunya tingui fets els estudis, se'ls miraran atentament, i ha reiterat que el tren "és una qüestió que hem de prendre amb seriositat".

Mostrar formulari de contacte