Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gilabert visita el municipi del Pont de Bar

Gilabert visita el municipi del Pont de Bar

El president de la Diputació s’ha traslladat a Toloriu i altres pobles agregats i ha anunciat les negociacions per a la cessió d'ús del Castell de Bar L'alcalde del municipi, Francesc Jordana, considera un perjudici que el projecte de la central hidroelèctrica estigui aturat

Gilabert al Pont de Bar
Gilabert al Pont de Bar
24/08/2009 19:38

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha visitat aquesta tarda de dilluns el municipi del Pont de Bar. La jornada de treball del representant provincial ha començat a dos quarts de cinc, un cop ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde Francesc Jordana. Tot seguit, Gilabert ha visitat el Museu de la Vinya i el Vi i s’ha traslladat a Toloriu i altres pobles agregats.

Francesc Jordana ha agraït la visita del president de la Diputació, ja que feia set anys que el Pont de Bar no rebia cap representant supramunicipal. Així mateix, ha valorat positivament el fet que des de l’ens provincial “s’hagi volgut conèixer de primera mà la problemàtica dels petits nuclis, en què destaca les portades d’aigua, els accessos defectuosos i les dificultats per fer front a serveis bàsics”.

En aquest sentit, Gilabert, que ha signat el lllibre d’honor a les instal.lacions municipals, ha explicat que la Diputació té com a objectiu “donar sortida a les preocupacions dels petits nuclis per així aconseguir l’equilibri territorial”. L’ens ha finançat l'arranjament de la carretera d'Aristot i la portada d’aigües a Bar i Toloriu, aquesta darrera intervenció juntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua i el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament del municipi treballa també amb la Diputació per a la cessió d’ús del Castell de Bar “amb l’objectiu de dinamitzar el patrimoni”.

El president de la Diputació ha visitat també aquest dilluns el municipi de Montellà i Martinet. Acompanyat per l'alcalde, Josep Castells, ha signat al llibre d'honor i ha supervisat les obres de la plaça de Montellà.

La central hidroelèctrica del Pont de Bar

Pel que fa a l’aturada de les obres de la minicentral hidroelèctrica impulsada per la Comunitat de Regants del Rec del Solà, l’alcalde del Pont de Bar, Francesc Jordana, ha explicat que, de moment, el projecte continua encallat. Jordana espera, però, “que la paralització dels treballs s’acabi aviat, ja que una zona de regadiu s’ha convertit en terreny de secà i el resultat no és molt bo”. Pel representant municipal, “s’hauria d’haver trobat un altre sistema per solucionar l’impacte de les obres i no parar els treballs, ja que això perjudica el municipi”.

L’alcalde del Pont de Bar comenta que la Confederació ha informat "que ja s’ha despatxat el tema". "Ara esperem els permisos per tornar a reprendre els treballs", puntualitza.

En d’altres ocasions ja s’ha volgut insistir en la necessitat d’iniciar el més aviat possible els treballs de construcció de la instal.lació hidroelèctrica. Els afectats per l’aturada consideren que l’endarreriment del projecte està provocant “costos econòmics, familiars i també ambientals, pel fet de tenir una rasa oberta durant tant de temps”. El reg hauria de donar servei a 35 famílies.

Un cop es disposi dels permisos per continuar les obres, caldrà acabar l’edifici de la minicentral. En el moment que es van suspendre la llicència dels treballs, els inversors privats, Salvador Serra SA i la Comunitat de Regants del reg del Solà, havien gastat més de set milions d’euros en la iniciativa.

El projecte del reg i la minicentral del Pont de Bar es va aturar a instàncies del departament de Medi Ambient de la Generalitat, que va considerar que els treballs estaven causant un greu impacte paisatgístic al territori, i que malmetiem les feixes de vinya centenàries de la zona.

Mostrar formulari de contacte