Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV considera "molt greu" l'abocament de bidons de colorant als rius Valira i Segre

ICV considera "molt greu" l'abocament de bidons de colorant als rius Valira i Segre

De moment ja s'ha trobat 400 dipòsits que van desaparèixer de la duana andorrana en la riuada d'ara fa dues setmanes La formació ecosocialista insta el Govern d'Andorra a assumir responsabilitats i evitar que els fets es tornin a repetir

El riu Valira, des del pont de Castellciutat
El riu Valira, des del pont de Castellciutat
12/08/2008 13:47

ICV de l'Alt Pirineu i Aran denuncia que el vessament de colorants de gasoil a la Duana andorrana "ha estat molt més greu del que s'havia informat en un primer moment". Els bidons es van desprendre cap al riu ara fa dues setmanes, a causa de la riuada que va afectar la zona del riu Runer.

De moment, s’ha recuperat més de 400 llaunes del colorant tòxic, malgrat que en principi s'havia informat que la duana hi havia uns 150 bidons. Es preveu que encara n’hi hagi més al llarg del curs del Valira i del Segre i que arribin fins a l’embassament d’Oliana.

Davant d'aquests fets, Iniciativa ha exigit al Govern d'Andorra "que assumeixi les responsabilitats que té en tot l’episodi i prengui les mesures adients perquè no es tornin a produir situacions com la que hem viscut". Així, la delegació pirinenca creu que al Principat "cal revisar i actualitzar els protocols de seguretat en polítiques mediambientals".

En el mateix comunicat, des d'ICV han defensat que els Departaments de Medi Ambient i d’Interior de la Generalitat han reaccionat al cas "amb rapidesa i efectivitat". Segons el grup ecosocialista, que controla aquestes dues conselleries, "els responsables que han estat desplegats recentment a l’Alt Pirineu i Aran han actuat correctament per minimitzar les conseqüències del vessament". Des d'aquests departaments del Govern català també s'ha demanat que es prenguin les decisions polítiques que corresponguin a l'hora d'exigir responsabilitats al Govern Andorrà.

Mostrar formulari de contacte