Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV demana que el projecte del llac de cua de Rialb preservi l'horta

ICV demana que el projecte del llac de cua de Rialb preservi l'horta

La formació ecosocialista diu que la CHE preveu la inundació de terres fèrtils Els regants de la zona de compensació d'Oliana creuen que no es compleix el compromís de respectar els espais agrícoles

Oliana - Horta
Oliana - Horta
04/12/2009 10:32

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que reconsideri el projecte de construcció del llac de cua del pantà de Rialb i que preservi de la inundació les finques productives dels municipis afectats. Els ecosocialistes denuncien que el projecte preveu que es produeixi la inundació de terres fèrtils de l'horta d'Oliana, "contràriament al que la CHE havia projectat inicialment".

La formació exposa que l'ens havia promès als propietaris i població en general la construcció d'un mur de defensa de l'horta i el recreixement de les terres "a fi de preservar-les de l'aigua i mantenir-les productives". Des del grup polític es lamenta que "finalment això no es compleixi".

Segons manifesta ICV, "la CHE ha canviat el projecte inicial, abandonant la idea de la defensa d'aquest espai agrícola, sense haver-ne avisat els propietaris de les finques afectades", els quals estan convocats els dies 15 i 16 de desembre al consistori per firmar les actes d'expropiació.

L'ACN indica que l'oposició d'ICV a l'actual projecte és conseqüència d'una reunió mantinguda la setmana passada per representants de la formació amb regants dels regadius de compensació d'Oliana i propietaris de la zona, amb els quals el grup va assolir el compromís d'advertir la CHE de la "inconveniència" d'abandonar el projecte inicial d'embassament que preveia la protecció de l'horta, "tot just en un territori ja castigat per la pèrdua de terreny agrari a causa dels embassaments d'Oliana i de Rialb'.

El llac de cua del pantà de Rialb, a banda d'acumular més aigua, pretén ser un espai per a usos esportius i turístics, a la qual cosa ICV no s'hi oposa. ICV ja ha fet arribar cartes al president de la CHE, Rafael Romeo, sol·licitant el replanteig de l'actual projecte constructiu.

Mostrar formulari de contacte