Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV denuncia la marginació dels joves al mercat laboral

ICV denuncia la marginació dels joves al mercat laboral

Josep Maria Carles recorda que la majoria són a l'atur o amb feines precàries tot i ser la generació més formada El cap de llista al Congrés rebutja les retallades i reclama revisar la fiscalitat de les rendes més altes

Eleccions Generals 2011 - ICV
Eleccions Generals 2011 - ICV
15/11/2011 21:21

ICV-EUiA denuncia la marginació que pateixen els joves al mercat laboral tot i estar en molts casos més formats que les generacions anteriors. El cap de llista al Congrés, Josep Maria Carles, ha presentat el seu programa aquest dimarts al vespre a la Sala de la Immaculada, acompanyat del diputat Jordi Guillot.

Josep Maria Carles ha recordat que "tenim la generació de joves més ben preparada, amb un nivell de formació impressionant, i la majoria estan sense feina o amb feines precàries". L'atur juvenil a Catalunya s'apropa actualment al 50%.

Per solucionar-ho, l'exregidor de l'Ajuntament de la Seu proposa apostar pel desenvolupament de les energies alternatives, un model que s'està demostrant viable al nord d'Europa i que genera nous llocs de treball de qualitat. En la mateixa línia, ICV defensa una agricultura que no es basi en les grans produccions sinó "en el valor afegit".

La formació ecosocialista subratlla que les retallades en educació i sanitat són sinònim de més atur i, en conseqüència, menys consum i menys activitat econòmica. Josep Maria Carles creu que el deute de la Generalitat s'està fent servir d'excusa per satisfer les ànsies del sector privat de desembarcar en serveis bàsics.

Jordi Guillot ha defensat que s'augmenti els impostos sobre els més rics, "que fins ara no han participat dels sacrificis de la crisi".

En aquest àmbit, ICV denuncia que les rendes del capital tinguin una tributació màxima del 18% mentre que les del treball poden arribar a prop del 50%. Segons el grup ecosocialista, això va contra l'economia productiva i contradiu les crides dels governs a la cultura de l'esforç.

Mostrar formulari de contacte