Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV elogia la creació de la figura del delegat d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran

ICV elogia la creació de la figura del delegat d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran

La formació ecosocialista desmenteix que el càrrec l’assumeixi Josep M. Carles
31/08/2007 20:10

ICV de l’Alt Pirineu valora positivament la creació d’una delegació del departament d’Interior de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran. Tot i això, des del grup ecosocialista neguen que ja estigui decidit qui ocuparà el càrrec i afirmen que el nom s’està debatent en el departament.

Al començament d’aquesta setmana s’havia especulat amb la possibilitat que el càrrec seria per al portaveu d’ICV a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Josep Maria Carles Aguilà, però ell mateix va desmentir la notícia al cap de poques hores. De la seva part, la portaveu del partit a l’Alt Pirineu, Sol Gasch, també assenyala que el departament encara no els ha comunicat res de definitiu i que la decisió es coneixerà al llarg dels dies vinents.

En tot cas, Sol Gasch es mostra “molt satisfeta” pel nomenament d’un delegat propi que contribueixi a reduir la dependència del Pirineu respecte de Lleida i Girona. Per Gasch, “és un primer pas cap a un reconeixement de la nostra vegueria i cap a la descentralització de la conselleria d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana”.

Actualment, la Generalitat també compta a l’Alt Pirineu i Aran amb les figures del delegat del Govern i del delegat de Política Territorial i Obres Públiques, entre d’altres càrrecs. Des del territori s’espera que a mig termini aquesta descentralització s’estengui a tots els altres departaments i àmbits de la Generalitat, per equiparar l’Alt Pirineu i Aran amb les actuals demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. En el mateix procés es troben les regions de les Terres de l’Ebre i de la Catalunya Central.

Mostrar formulari de contacte