Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV i PP donen suport al Pacte d'Austeritat de la Seu

ICV i PP donen suport al Pacte d'Austeritat de la Seu

L’equip de govern (CIU i ERC) i el PSC-Progrés expressen la voluntat de complir l’ajust econòmic durant els pròxims 3 anys Una comissió de seguiment garantirà l’aplicació de la reducció d’un milió d’euros de despesa corrent
Ple Pressupost Abril'2010
13/04/2010 10:56

El ple municipal ha donat aquest dilluns el vistiplau al Pacte d’Austeritat, que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups polítics representats al consistori urgellenc. L’acord entre l’equip de govern (CIU i ERC) i el PSC-Progrés va sumar ahir l’adhesió d’ICV i el PP.

El portaveu ecosocialista, Josep Maria Carles, va agrair la feina feta i va qualificar el pacte de “beneficiós” per a la Seu d’Urgell. Així mateix, es va felicitar pel fet d’haver transmès “el tarannà de diàleg” del seu grup i la necessitat “d’austeritat”. Carles va expressar el desig que l’acord no sigui l’únic conjunt. “M’agradaria que es fes realitat un pacte sobre les infraestructures a la Seu i d’Urbanisme, per poder decidir conjuntament sobre el nou institut, el teatre, el cementiri, l’hospital o el nou Centre d’Atenció Primària”, va dir.

Per la seva banda, el representant del Partit Popular, José Galindo Noriega, va valorar positivament l'objectiu de contenir la despesa pública, però va puntualitzar que cal que l’Ajuntament treballi també en d’altres línies, com ara la d’incentivar el teixit empresarial. “La Seu no ha d’estar només subjecta al sector turístic i de la construcció”, va afirmar. I va afegir: “Un cinquanta per cent de la solució per fer front a la crisi és rebaixar la despesa pública, però no hem d’oblidar que l’altre cinquanta per cent ha de ser aportar eines per promocionar els empresaris”.

Tant el PSC-Progrés com CIU i ERC es van mostrar satisfets pel resultat de les converses i el document final del pacte d’austeritat, que ara, però, haurà de posar-se en marxa. Els tres partits consideren que aquest acord és un punt d’inflexió per, a partir d’aquests moments, “debatre de forma conjunta aspectes importants de la ciutat amb visió de futur”.

El Pacte d’Austeritat comptarà amb una comissió de seguiment que en garantirà l’aplicació.

Mostrar formulari de contacte