Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ICV prioritza la creació de la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran

ICV prioritza la creació de la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran

El portaveu d'ICV, Jaume Bosch, vol que s’hi faci la primera prova pilot del desplegament territorial Pané creu que aquesta tardor s’arribarà a un acord per construir els regs d’Oliana, Bassella, Pinell i Peramola
09/09/2008 18:12

El portaveu d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha prioritzat durant una visita del grup parlamentari ecosocialista a la Seu d’Urgell la creació de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. Bosch, que ha denunciat que el procés de reconeixement territorial “s’arrossega des de fa massa temps”, sol.licitarà al departament de Governació de la Generalitat que la regió pirinenca comparteixi amb les Terres de l’Ebre l’experiència pilot del desplegament, que podria iniciar-se l’any que ve.

Pel polític d’ICV, “és el moment que el govern d’Entesa faci un pas endavant i compleixi el compromís d’avançar en la creació de les vegueries, un cop es doni el vistiplau a la llei de governs locals i a la de transferència de les Diputacions als Governs de Vegueria”. Per Bosch, “cal vèncer algunes reticències a la nova divisió territorial, com les expressades per l’alcalde de Lleida aquest estiu”. I ha afegit: “És evident que el Pirineu té unes característiques especials que s’han atendre”.

En relació amb l’Aran, el portaveu ecosocialista ha volgut remarcar que cal “diàleg i ganes d’arribar a un acord perquè aquest territori, amb un reconeixement històric evident, entengui que ha de quedar encaixat d’una manera o una altra en la nova vegueria”. El pròxim dia 6 d’octubre el grup d’ICV es reunirà amb Francesc Boya per debatre aquesta qüestió.

El grup parlamentari d'ICV-EU, en l'acte d'inici del curs polític que ha fet aquest dimarts a la Seu d'Urgell, ha aplegat una cinquantena d’agents territorials i ha encetat diàlegs sobre educació, agricultura i ramaderia, promoció econòmica i serveis socials. Bosch ha anunciat que el nou curs polític d’ICV es basarà en dos temes principals: la crisi econòmica i la reivindicació del finançament de Catalunya. En aquest sentit, el portaveu d’ICV-EUiA al Parlament també ha proposat una atenció econòmica especial als ajuntaments, “que són els que en una crisi econòmica estan a primera línia”.

D’altra banda, el diputat d’ICV a Lleida, Francesc Pané, s’ha reunit amb els representants regants d'Oliana, Peramola, Pinell i Bassella, i s’ha mostrat convençut que aquesta tardor s'arribarà a un acord per tirar endavant els regs compensatoris. Pané ha manifestat que la construcció dels regadius “és molt important per garantir la qualitat i la quantitat de la producció agrària de la zona, que alimenta bàsicament el vacum vinculat amb diversos segells de qualitat a la zona”.

  • Reunió del grup parlamentari d'ICV a la Seu
  • Reunió ICV a la Seu

Mostrar formulari de contacte