Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Impuls a la producció agroalimentària i artesanal al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Impuls a la producció agroalimentària i artesanal al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Un fulletó donarà a conèixer un total de 59 productors i oferirà visites a 26 tallers o obradors. El material es presentarà a Arrós de Cardós
10/06/2015 20:10

El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol donar continuïtat i reforçar la seva línia d'actuació de promoció dels productors i artesans de l'espai natural, que té per objectiu posar en valor la seva tasca i contribuir d'aquesta manera al seu manteniment i sostenibilitat. Amb aquest objectiu presenta el nou fulletó de difusió 'Apropa't als productors i artesans del Parc'.

El material presenta, en una cara, el cens dels productors i artesans de la zona (59), acompanyat d'un mapa de localització de cadascun d'ells. A l'altra cara del material hi ha el programa de visites i tallers, que inclou 26 propostes d'experiències diverses (tastos, visites a explotacions, tallers o donar menjar als animals). També s'hi indica quins d'aquests productors/artesans disposen d'algun distintiu de qualitat i explicacions sobre el valor afegit que aporten els productes amb distintiu al territori i al Parc Natural.

Actualment es disposa del material en català i properament es comptarà amb les corresponents edicions en castellà i francès. Aquest material estarà disponible el diumenge 14 de juny a la IV Fira dels Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i de l'ovella aranesa, a Arrós de Cardós, una fira exclusiva per als productors i artesans del Parc, on donen a conèixer i posen a la venda els seus productes de cara al públic.

Valor afegit

Per tal de fer difusió del programa de visites que recull el fulletó i crear sinergies entre els diferents agents del territori, es realitzaran properament dues activitats. La primera d'elles serà el dijous dia 18 de juny, quan es durà a terme la trobada per a teixir aliances, en la qual es preveu que els artesans/productors que ofereixen visites o tallers puguin donar-se a conèixer i establir col·laboracions amb altres empreses o agents del territori per a la promoció d'aquestes visites (agències receptives, empreses de guiatge, altres empreses turístiques, responsables d'allotjaments i tècnics de turisme).

En un moment en què el visitant cada vegada valora més la descoberta de l'entorn que visita i la manera de fer i de viure-hi, aquestes activitats poden donar un valor afegit a l'oferta turística actual, ja sigui com a activitat inclosa en paquets de turisme, com a oferta associada a allotjaments o com a complement d'altres activitats d'oci.

La segona activitat serà el cap de setmana 4 i 5 de juliol, quan tindran lloc les jornades de portes obertes a les finques, obradors o tallers inclosos en aquest programa. Durant aquests dies tothom que vulgui podrà realitzar gratuïtament l'activitat inclosa en el programa de visites, i així conèixer-la per fer-ne difusió, oferir-la als seus clients o, simplement, saber una mica més sobre els productes locals del territori.

Mostrar formulari de contacte