Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inauguració a la Seu de l'exposició 'Les Escoles Rurals'

Inauguració a la Seu de l'exposició 'Les Escoles Rurals'

L'acte tindrà lloc aquest dilluns, 24 d'abril, a les 6 de la tarda. La mostra, que forma part del projecte Lluites compartides, d'Òmnium Cultural, es podrà veure fins al 13 de maig a la Biblioteca Sant Agustí
Exposició 'Les escoles rurals'
23/04/2017 14:21

Aquest dilluns, 24 d’abril, a les 6 de la tarda, s’inaugurarà a la Seu d’Urgell l’exposició "Les Escoles Rurals”, que és l’aportació d’Òmnium Alt Urgell al conjunt d’exposicions “Lluites compartides”, promogudes per Òmnium Cultural a nivell nacional. La inauguració tindrà lloc al pati de la biblioteca de Sant Agustí, on romandrà fins al 13 de maig.

La mostra tracta l’evolució de l’escola rural a l’Alt Urgell des dels anys seixanta del segle XX fins al moment actual. El relat s’inicia amb el tancament de centres derivat de la política de concentració de l’alumnat a la capital comarcal, on s’accentua la massificació. En aquest context, s’exposen alguns casos polèmics, com el tancament de l’escola d’Alinyà.

En altres apartats de l'exposició es parla de l’inici dels transport escolar, que va tenir lloc el curs 1965-66; la constitució del Grup de Mestres de l’Alt Urgell i la Cerdanya, l’any 1983, i la celebració de les Jornades d’Escola Rural a la Seu d’Urgell, el 1985. Una menció especial té la mestra Rosa Campà, que es va significar en la lluita per la dignificació d'aquestes centres educatius i que avui dóna nom a l’escola de Montferrer. La creació de les zones escolars rurals (ZER), les campanyes per mantenir oberts els col·legis del pobles i la situació de les escoles avui completen el contingut de la mostra, que està il·lustrada amb diverses fotografies d’època.

L’exposició ha estat produïda per Òmnium Alt Urgell i ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Arxiu Comarcal i el Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, a més de diverses persones que hi han aportat el seu testimoni o bé fotografies.

Mostrar formulari de contacte