Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inaugurada la nova Escola Municipal de Dansa

Inaugurada la nova Escola Municipal de Dansa

Aquest dilluns han començat les classes del curs 2008-2009 al nou espai El centre compta amb 265 metres quadrats

Inauguració Escola Municipal de Dansa
Inauguració Escola Municipal de Dansa
06/10/2008 19:29

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha inaugurat avui la nova Escola de Dansa, que es troba ubicada a la planta semisoterrada de l’espai cultural “Les Monges”. Aquest nou equipament centralitzarà totes les activitats relacionades amb la dansa, i donarà servei a més de 164 nois i noies que aquesta temporada escolar s’han inscrit en cursos de ballet clàssic, espanyol, de jazz, i claqué.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, acompanyat pel regidor de Cultura, Miquel Colom, i bona part dels regidors i regidores del consistori urgellenc, ha dut a terme l’acte simbòlic de la posada en marxa de les instal.lacions. Segons ha manifestat Batalla, “aquest nou espai suposa dotar l’Escola de Dansa d’una ubicació fixa i permanent, i alhora, continuar conformant ‘l’ànima’ del Centre Cultural ‘Les Monges’, on també s’hi apleguen l’Escola Municipal de Música i la d’Arts”. I ha afegit: “Volem posar a l’abast de les famílies de la Seu un centre pedagògic que pugui ser aprofitat més enllà de la formació estrictament formal”.

Per la seva banda, la directora de l’Escola de Dansa urgellenca, Anna Martín, s’ha mostrat il.lusionada i ha destacat el fet que el centre educatiu, després de més de deu anys de funcionament ha aconseguit aplegar un bon nombre de nois i noies. Per Martín, “per fi tenim un lloc on podrem fer totes les activitats de l’escola, no només en l’àmbit acadèmic, sinó també d’assajos i usos diversos”.

D'altra banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de La Seu, Miquel Colom, ha remarcat que amb la construcció d’aquest nou equipament “es donarà sortida al ‘boom’ que ha viscut en els darrers anys l’escola municipal”. Colom ha afegit que amb la nova ubicació de l’Escola es fa “un pas decidit per situar l’educació i la cultura com un dels principals actius de cohesió social i de projecció de la ciutat”.

L’espai on s’ubica l’Escola Municipal de Dansa, que té una superfície construïda de 265 m2, disposa de dos accessos. L’accés principal es realitzarà a través de la recepció del mateix centre cultural de Les Monges, mentre que el segon accés es fa des del pati exterior per tal de millorar l’evacuació d’emergència.

La nova escola de dansa disposa de dos vestidors pels alumnes, un per a noies i un altre per a noies, una sala de dansa i un vestidor per al professorat, així com un magatzem. En el perímetre vertical de la sala de dansa hi ha col•locat un revestiment de miralls fins a una alçada de 2,40 metres, i també hi ha instal•lades les barres a les parets oposades de major dimensió.

Al Centre Cultural “Les Monges” també s’hi instal.larà pròximament l’Escola Oficial d’Idiomes. S’espera que es pugui inaugurar el pròxim mes de gener. Actualment també s’estan portant a terme les obres de condicionament i reforma a l’església de la Immaculada.

Mostrar formulari de contacte