Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inaugurat el mirador del Pic de l'Orri, a 2.439 metres

Inaugurat el mirador del Pic de l'Orri, a 2.439 metres

El punt d'observació, impulsat per Port Ainé, ofereix una panoràmica de bona part de l'Alt Pirineu L'acte ha servit per presentar el nou web i logotip de l'estació i l'arribada de la fibra òptica a l'hotel de la cota 2.000

Pic de l'Orri - Inauguració mirador
Pic de l'Orri - Inauguració mirador
22/12/2014 12:15

El secretari general de Mobilitat, Ricard Font, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, han inaugurat aquest diumenge el nou mirador del Pic de l'Orri, impulsat per l'estació d'esquí de Port Ainé. El punt d'observació és a 2.439 metres, a la cota més alta de les pistes i al límit entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell.

El vessant nord del massís de l'Orri, de fet, està ocupat per les estacions de Sant Joan de l'Erm i de Port Ainé, i les pistes del vessant pallarès arriben fins ben a prop del cim. Per això, és un punt de fàcil accés per als aficionats a l'esquí alpí o de muntanya. 

El nou mirador ofereix una de les millors vistes panoràmiques de l'Alt Pirineu ja que s'ubica a l'entorn del centre geogràfic de la regió. A més a més, permet l'observació de tres parcs naturals diferents: el Parc Nacional d'Aigüestortes, el parc del Cadí-Moixeró i el de l'Alt Pirineu. 

En aquest sentit, l'acte d'inauguració s'ha aprofitat per presentar el nou forfet d'activitats guiades als recorreguts temàtics del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. De la seva part, Port Ainé ha donat a conèixer la nova web i la nova imatge de l'estació, amb el canvi de logotips, i la incorporació de la connexió de fibra òptica a l'Hotel Port Ainé, a la cota 2.000. A més a més, s'ha creat un nou Esquí Bus que cobrirà el trajecte de Lleida a Port Ainé els caps de setmana d'hivern i també els dies festius.

A les estacions d'Espot i Port Ainé, els 1,7 milions d'euros d'ingressos per forfets generen més de 20 milions d'euros en despesa addicional, xifra que representa pràcticament el 10% del PIB del Pallars Sobirà. Pel que fa a la previsió d'inversió per a l'any 2015, serà d'1,1 milions d'euros a les estacions del Pallars.

Mostrar formulari de contacte