Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet compra nova maquinària per millorar el tractament de la fracció orgànica

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet compra nova maquinària per millorar el tractament de la fracció orgànica

La licitació té un pressupost de 157.000 euros. L'objectiu és millorar l'eficiència de la gestió d'aquest tipus de residu a la planta de compostatge de Benavarre

Planta de compostatge de Benavarre
Planta de compostatge de Benavarre
19/08/2020 12:05

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha tret a licitació la compra d'un equipament elèctric de garbellat rotatiu per a la tria de la fracció orgànica (FORM) a la planta de compostatge de Benavarre. El pressupost ascendeix a 157.000 euros.

La subscripció del contracte ha de permetre a l'ens supramunicipal disposar de la maquinària necessària per realitzar de forma òptima les tasques que comprenen la correcta i eficient gestió dels residus del contenidor marró. El nou equipament permetrà substituir l'aparell actual, que té una capacitat de tractament menor que la brossa orgànica que arriba actualment a la planta. "La mateixa tasca es farà d'una manera més còmoda i correcta", ha afirmat el gerent de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Jordi Vilaró.

La planta de compostatge de Benavarre ha passat en un termini de tres anys de gestionar 2.000 a 3.000 tones de matèria orgànica arran d'un acord de col·laboració amb Andorra, que transporta aquest tipus de residus a l'Alt Urgell. Jordi Vilaró manifesta que "aquest increment ha obligat a adaptar la maquinària per no alentir tots els processos".

Per fer front a la inversió, l'ens disposa d'una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya. Es preveu que el nou servei entri en funcionament a principis de l'any vinent.

Mostrar formulari de contacte