Incidència desigual de la vaga a la Seu i l'Alt Urgell
On la protesta ha estat més visible és al Sant Hospital, ja que s'ha convocat una manifestació i talls de carretera a la N-145 En l'àmbit educatiu el suport de l'aturada ha estat massiu entre l'alumnat i al polígon industrial la protesta només s'ha traduït en algunes empreses funcionant a mig gas
La vaga general està tenint una incidència desigual en el funcionament quotidià a la Seu i a l’Alt Urgell. On la protesta ha estat més visible és al Sant Hospital de la Seu, on s’ha convocat una manifestació que preveu tallar la rotonda d’Andorra tant al matí com a la tarda. Alhora, s’hi ha establert serveis mínims i no funcionen serveis com ara quiròfan i consultes.
Més de 40 treballadors del centre mèdic s’han sumat a la protesta d’aquest matí, que ha sortit de l’hospital i també ha fet una parada davant de l’Ajuntament. Al migdia s'ha fet una concentració a la rotonda d'Andorra, que ha provocat cues d'uns dos quilòmetres en tot just deu minuts. Els representants dels treballadors es queixen principalment de les conseqüències que pot tenir la reforma laboral, però també de la recent retallada de sous decretada pel Govern espanyol i de la situació estructural del Sant Hospital. A més a més, el col.lectiu ha lamentat que alguns empleats que havien expressat el desig de fer vaga estan duent a terme serveis mínims.
En l’àmbit educatiu, a l’Institut Joan Brudieu s’han sumat a la vaga 16 dels 92 professors. En total, entre professorat i personal administratiu, el seguiment és del 17 per cent. En canvi, el suport a l’aturada és massiu entre l'alumnat a partir de l'edat en què es permet fer vaga, els 14 anys; és a dir, tercer i quart d’ESO i el Batxillerat. En aquest cas, gairebé tots els alumnes s’han quedat a casa. Es preveu el mateix en els cicles formatius, que fan classe a la tarda. A primer i segon d’ESO, un 25% de les famílies han decidit que els seus fills no anessin a classe. El director, Xavier Falcó, ha detallat que els alumnes de primer de batxillerat no són al centre perquè avui començaven uns campaments.
Una situació semblant es viu a l’Escola de Capacitació Agrària de Bellestar, on s’ha adherit a la vaga un sol professor però on el 90% dels alumnes no han anat a classe.
En canvi, als centres de primària es viu una situació de total normalitat. Als dos principals col.legis públics, l’Albert Vives i el Pau Claris, no hi ha cap professor que exerceixi el dret a vaga ni tampoc s’hi ha fet cap acció informativa, segons han coincidit a explicar els respectius directors, Isidor Alberich i Lourdes Porta.
El seguiment també és pràcticament nul a la resta d'escoles de primària de la Seu i comarca i a l'IES Aubenç d'Oliana.
A l’Ajuntament de la Seu també hi està havent una adhesió escassa i la majoria de serveis municipals funcionen amb normalitat. Segons fonts de l’àrea de personal del consistori, les persones que han demanat exercir el dret de vaga no arriben a la desena, sobre un total de 200 empleats. En àrees com obres i neteja el funcionament és el d’un dia qualsevol.
Una situació semblant es viu al sector privat, atès que a l'Alt Urgell predomina la petita i mitjana empresa. El comerç ha obert i algunes naus del polígon industrial han funcionat a mig gas durant el matí, però la situació general és la d'un dia normal, segons fonts de l'Associació d'Empresaris. El seu president, Jordi Grau, creu que la incidència serà més forta a les grans àrees urbanes. Grau assegura comprendre el posicionament dels sindicats, si bé opina que la vaga s'ha convocat en un moment inoportú.
Aquesta situació contrasta amb la resta de Catalunya, on el seguiment de la vaga és del 80%, segons els sindicats. La protesta es fa notar especialment a les grans empreses i als centres comercials. De moment no s'han produït incidents greus, tret de les denúncies de coaccions a treballadors, ja sigui perquè no treballin o bé perquè no secundin la vaga.