Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Infraestructures, accessibilitat, joventut i equitat, temes electorals d'aquest dimecres

Infraestructures, accessibilitat, joventut i equitat, temes electorals d'aquest dimecres

El PSC-Progrés vol una rebaixa de preu al transport públic amb Lleida i Barcelona CiU destaca les millores per a minusvàlids i cotxets i l'aposta pel turisme adaptat ERC exposa els 400 ajuts al lloguer jove i 200 assessoraments anuals de feina ICV reclama que en l'estalvi es comenci per allò menys imprescindible
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
11/05/2011 17:45

Els partits polítics segueixen presentant les seves propostes temàtiques per a la propera legislatura a la Seu. Avui s'ha parlat d'infraestructures, accessibilitat, joventut i equilibri social.

PSC-Progrés

El PSC-Progrés vol demanar a la Generalitat una revisió del preu del transport públic cap a Lleida i Barcelona. El candidat a l’alcaldia, Òscar Ordeig, vol que s’apliqui a la Seu la integració tarifària que ja s’està duent a terme al radi d’influència de les principals ciutats catalanes.

En aquest sentit, Ordeig ha exposat que actualment anar de Ponts a Lleida en bus costa només 1 euro, mentre que anar-hi des de la Seu val 17 euros.

Progrés també vol treballar per la modernització de la carretera C-14 a Tresponts i les variants de Coll de Nargó, Organyà, Oliana i Ponts. Pel que fa a les vies de l’Estat, es vol acordar amb Foment la variant de la N-260 al pas per La Seu. També veuen necessari no renunciar a reclamar la modernització de l’Eix Pirinenc entre Adrall i Canturri.

Quant al tren, Ordeig proposa obrir un debat social sobre si cal fer-lo arribar des de la Pobla o bé des de Puigcerdà.

CIU

L’alcalde de la Seu i candidat a la reelecció, Albert Batalla, vol que les millores fetes en accessibilitat per a minusvàlids s’aprofitin per a ser un referent en turisme adaptat. Batalla ha subratllat que poques ciutats catalanes aposten pels visitants amb discapacitat i que això pot ser una nova font de riquesa.

La número 3 de CiU i regidora de Serveis Socials, Anna Vives, ha recordat que aquesta legislatura s’ha adaptat més de 100 passos de vianants i s’ha construït l’acscensor d’accés al Parc del Segre, on també s’ha eliminat obstacles.

La candidata número 5, la metgessa Montse Bonet, ha incidit en el fet que aquestes millores no només beneficien els discapacitats, sinó també les famílies amb cotxets o bé els vianants amb carrets de la compra.

CiU vol continuar les millores d’accessibilitat la propera legislatura.

ERC

La número 2 d’ERC i regidora de Joventut, Mireia Pellicer, subratlla que amb Esquerra les polítiques de joventut han deixat de limitar-se a qüestions lúdiques per abordar els problemes reals dels joves, sobretot l’habitatge i la feina.

Pellicer proposa fomentar la mobilitat dels joves a Europa i proposar-los l’ús dels horts socials.

Esquerra subratlla la tasca de l’Oficina Jove, que ja ha tancat 121 contractes d’arrendament per a 150 joves i ha tramitat més de 400 ajudes al lloguer. A més, es fa 200 assessoraments de feina anuals i unes 2.000 consultes i s’ofereix assessoria psicològica i jornades informatives. També s’ha format més de 300 joves per al títol d’educació en el lleure.

ICV

Antoni Viñals (ICV) creu que cal urgentment un nou Institut i un pla de sanejament que no oblidi els més desfavorits.

Viñals suggereix en un comunicat que si cal estalviar s’ha de fer com a les famílies: començar per allò menys imprescindible.

Mostrar formulari de contacte