Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Inspectors de la Unió Europea visiten les accions del programa Piroslife

Inspectors de la Unió Europea visiten les accions del programa Piroslife

Han recorregut explotacions ramaderes del territori, empreses turístiques i ajuntaments del Pallars Sobirà i la Val d'Aran

Els inspectors amb l'equip de seguiment de l'ós bru als Pirineus centrals (Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat).
Els inspectors amb l'equip de seguiment de l'ós bru als Pirineus centrals (Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat).
18/03/2016 20:07

Inspectors de la Unió Europea (UE) han estat des de dimecres i fins aquest divendres a Catalunya per fer el seguiment dels treballs i accions que formen part del projecte Life Piroslife, per a la consolidació d'una població d'óssos als Pirineus centrals, subvencionat en un 75% per la UE. Els funcionaris han revisat tota la documentació administrativa i financera de les accions executades des de l'inici del projecte, el juliol del 2014, i també han visitat explotacions ramaderes, empreses turístiques i d'educació ambiental i ajuntaments i entitats municipals del Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Així, han comprovat que les accions cofinançades per la UE s'han executat i han confirmat amb ramaders, pastors, alcaldes i empresaris locals les activitats que s'han desenvolupat en relació amb la coexistència amb l'ós bru.

Durant la seva estada a Catalunya, els inspectors comunitaris han revisat tota la documentació administrativa i financera de les accions executades des de l'inici del projecte Piroslife, el juliol del 2014, i durant l'any 2015, a la seu de la direcció general de Polítiques Ambientals, a Barcelona. També han visitat explotacions ramaderes d'oví, cabrum, boví i equí; empreses turístiques i d'educació ambiental; i ajuntaments i entitats municipals descentralitzades de la Vall Ferrera, la Vall de Cardós i la Vall d'Àneu, al Pallars Sobirà, i de la Val d'Aran.

Els objectius del projecte

El projecte Piroslife treballa en un marc de diàleg i col·laboració amb les persones, entitats i institucions que fan possible el desenvolupament del territori de muntanya on es porta a terme. Les accions previstes pretenen millorar l'estat de conservació d'una espècie emblemàtica com és l'ós bru generant alhora un clima de coneixement, participació i coexistència.

Els objectius del projecte passen per millorar la prevenció i minimitzar al màxim els conflictes amb la ramaderia i l'apicultura, i donar suport a aquests sectors productius; fer participar els diferents sectors locals del medi natural, en el disseny de les polítiques que cal emprendre en els pròxims anys; millorar la percepció de l'ós bru en el territori i aprofitar el potencial de dinamització econòmica que pot aportar als territoris de muntanya; extreure conclusions que puguin ser útils en altres projectes similars i aplicar-les a qualsevol lloc d'Europa en el futur, i afavorir la conservació de l'ós bru, garantint-ne la conservació de la població i la variabilitat genètica, de forma compatible i integrada amb les persones que hi viuen i les activitats socioeconòmiques que es desenvolupen en aquestes zones de muntanya del Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

Els socis beneficiaris del programa Piroslife per consolidar els óssos als Pirineus centrals, cofinançat en un 75% per la UE, són el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Conselh Generau d'Aran, Forestal Catalana, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.

Mostrar formulari de contacte