Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra licita el plec de bases per redactar el projecte de protecció definitiu a la zona de l'esllavissada

El Govern d'Andorra licita el plec de bases per redactar el projecte de protecció definitiu a la zona de l'esllavissada

El tram de la carretera CG-1 afectat pel despreniment del 10 d'agost compta amb nous semàfors com a mesura de control

Estat actual del terreny afectat per l'esllavissada de Sant Julià de Lòria
Estat actual del terreny afectat per l'esllavissada de Sant Julià de Lòria
04/09/2019 20:10

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació del plec de bases per a la redacció del projecte definitiu de protecció, així com la direcció facultativa, del tram de la CG-1 afectat per l’esllavissada davant del centre comercial Punt de Trobada.

D’aquesta manera, el govern andorrà defineix les condicions tècniques, jurídiques i administratives que regiran la licitació, contractació i execució dels treballs de redacció, tenint en compte el risc de caiguda de blocs rocosos a la zona de la Portalada.

El projecte hauria de donar continuïtat als elements de protecció que es van instal·lar temporalment a la CG-1 amb l’objectiu de garantir la seguretat dels vianants i vehicles que circulen pel tram de carretera afectat pel despreniment.

Els treballs es liciten mitjançant concurs nacional i, atenent a la situació generada a la zona, per modalitat de contractació urgent. Les empreses interessades tindran temps per presentar ofertes fins al 25 de setembre d’aquest any.

Semàfors al tram de carretera afectat pel despreniment

El Govern d'Andorra continua amb el control del tram de la CG-1 on es va produir l’esllavissada el passat mes d’agost, afegint una nova senyalització semafòrica al dispositiu que ja s’hi ha instal·lat. Els treballs tècnics han permès completar i calibrar el procés de monitoratge de la zona afectada pel despreniment i s’ha confirmat, tal com era previst, que cap dels episodis de purgues periòdiques ha arribat a la carretera. Segons els mateixos informes, l’única afectació en el trànsit pot ser l’alteració momentània de la visibilitat per la pols aixecada.

Per aquest motiu, des del ministeri d’Ordenament Territorial es considera convenient mantenir la vigilància de la zona amb presència física en les hores més concorregudes (des de les 7 fins a les 21 hores), essent el cos de Bombers el que assumirà aquesta tasca. L’equip destacat podrà accionar, si hi ha alguna circumstància que així ho requereixi, un semàfor per tallar la circulació de forma automatitzada. A més, el tram afectat de la CG-1 també comptarà amb la presència de membres del cos de policia i/o d’agents de circulació comunals per poder intervenir si les circumstàncies del trànsit així ho aconsellen.

Inspeccions nocturnes

Pel que fa a la nit, la disminució de circulació permet efectuar les tasques de vigilància de forma discontínua. Els bombers i el Servei de Circulació del Comú de Sant Julià de Lòria realitzaran de forma alterna una inspecció cada hora. En cas que les condicions meteorològiques siguin adverses o hi hagi un increment dels indicadors de risc, es recuperaria la presència contínua de vigilants. El Comú de Sant Julià de Lòria reforçarà la il·luminació de la zona del despreniment. També s’eliminen les restriccions a l’aparcament exterior del Punt de Trobada.

Mostrar formulari de contacte