Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Intervenció d'urgència al Castell de Peramola

Intervenció d'urgència al Castell de Peramola

Un informe determina “el perill imminent de la construcció al costat de la via pública” L’Ajuntament negocia la cessió del monument per rehabilitar-lo

Peramola - Gilabert i Pallarès - Pont romànic
Peramola - Gilabert i Pallarès - Pont romànic
27/04/2010 13:52

L’Ajuntament de Peramola farà una intervenció d'urgència al Castell del municipi a causa del mal estat en què es troba. El consistori alturgellenc ha tret a licitació la memòria valorada de l’obra sota el títol “Mesures urgents de seguretat, neteja, sanejament i apuntalament del Castell”, que tindran un cost aproximat de 15.000 euros.

L’alcalde de Peramola, Joan Pallarès, explica que "l’estat ruïnós" del monument suposa “un perill per a tothom”, ja que es troba al costat de la via pública. El departament de Cultura ja va constatar l’any passat el perill de despreniments de materials i elements de l’edifici.

Actualment, el consistori negocia la cessió de l’immoble per poder rehabilitar-lo i reconvertir-lo en un centre cívic o un museu. La Generalitat subvencionaria el projecte un cop s’haguessin fet els tràmits. En aquest sentit, Pallarès comenta que es mantenen contactes amb l’únic dels quatre propietaris del Castell que encara és viu, després que fa un any s’iniciés la recerca dels titulars.

El Castell de Peramola, en ple centre de la població, va ser declarat bé cultural d’interès nacional el 1949. Un informe arqueològic haurà de determinar-ne la vàlua, ja que se sospita que té elements de l’edat mitjana i fins i tot de l’època romana. Per a l'adequació es demanarà subvencions al departament d'Arquitectura i Paisatge i se sol.licitarà entrar a l'1 per cent cultural del 2012-2014.

Mostrar formulari de contacte