Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ja és a la venda el llibre 'Cerdans i alturgellencs als camps nazis', de Pau Chica i Marc Bernadas

Ja és a la venda el llibre 'Cerdans i alturgellencs als camps nazis', de Pau Chica i Marc Bernadas

En l'obra, publicada per Anem Editors, es documenta que catorze alturgellencs i sis cerdans van ser víctimes dels camps de concentració del nazisme

Portada del llibre 'Cerdans i alturgellencs als camps nazis'
Portada del llibre 'Cerdans i alturgellencs als camps nazis'
25/06/2020 20:50

Ja és a la venda el llibre Cerdans i alturgellencs als camps nazis, de Pau Chica i Marc Bernadas, coincidint amb el fet que enguany es commemoren 75 anys de la fi de la Segona Guerra Mundial i de l’alliberament dels camps de concentració. Es tracta d'una investigació pionera sobre les víctimes del nazisme originàries de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

L'obra, publicada per l’editorial Anem Editors, explica de primera mà l’auge dels feixismes a l’Europa de la primera meitat del segle XX, el desenvolupament de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) a Catalunya i a les comarques pirinenques, l’exili a conseqüència de la victòria franquista i l’horror nazi viscut en una Europa en guerra (1939-1945). Tanmateix, el llibre posa sobretot nom i biografia a les vint persones de la Cerdanya i l’Alt Urgell que van patir en carn pròpia un dels pitjors horrors de la història de la humanitat: els camps de concentració.

En total, catorze alturgellencs i sis cerdans van passar per algun dels camps nazis, especialment pel camp de Mauthausen, que era conegut amb el sobrenom de "camp dels espanyols" per la gran quantitat de persones amb aquesta nacionalitat que hi van ser deportades.

Suport institucional

El llibre s’ha publicat amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de la Seu d’Urgell, l'Ajuntament de Puigcerdà i l’Amical de Mauthausen. L'obra compta amb una presentació d’Enric Garriga, president de l’Amical, i un pròleg de la doctora Queralt Solé, professora de la Universitat de Barcelona.

L'editorial ha informat que els propers dies, amb la normalització de la situació sanitària, es duran a terme les presentacions públiques de la publicació.

Mostrar formulari de contacte