Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jaume Pueyo fa dos 'top-ten' a les proves FIS de la Copa Suïssa

Jaume Pueyo fa dos 'top-ten' a les proves FIS de la Copa Suïssa

En sèniors, Sergi Brau va ser 13è absolut a la cursa de 15 km. Entre els participants catalans a la competició també hi havia Gerard Palomo, Cesc Colell, Pol Riu, Maria Sellés i Martina Barrés

27/02/2018 12:47

Una desena de fondistes catalans, tots ells del Pirineu, han participat aquest cap de setmana passat a les proves FIS de la Copa Suïssa disputades a l'estació d'Sparenmoos, a l'àrea de Gstaad.

Els millors resultats del cap de setmana per a l'equip català els va obtenir l'urgellenc Jaume Pueyo (CEFUC), que va fer 'top-ten' de la seva categoria, U18, a les dues curses en què va competir. Dissabte, als 10 quilòmetres estil clàssic, Pueyo va finalitzar 9è i, alhora, va ser el 33è absolut. Gerard Palomo també va estar a tocar dels deu millors en U18 (11a), mentre que al mateix grup d'edat Cesc Colell va ser 18è i Pol Riu 22è. Els millors resultats absoluts els van obtenir Gral Sellés, del Bellver (22è), i Sergi Brau, del CENA de Tuixent (29è).

El mateix dia, a la cursa femenina de 5 quilòmetres, la milllor catalana va ser l'aranesa Maria Iglesias, 8a en U18 i 24a sènior. Maria Sellés (Bellver) va ser 11a en U18 i 28a sènior, just per davant de la també cerdana Martina Barrés (Puigcerdà EC), 12a de la seva categoria. Lydia Iglesias, que forma part de l'equip RFEDI, va ser 18a absoluta; i la també aranesa Marta Cester, 21a.

Diumenge, a la cursa masculina de 10 quilòmetres, Jaume Pueyo va millorar encara el resultat anterior, amb un 8è lloc en U18 i el 14è absolut. També en U18, Gerard Palomo va ser 12è, Cesc Colell 17è, Pol Riu 20è i Gral Sellés, 22è. A nivell sènior, Sergi Brau va tornar a destacar amb una 13a posició.

A la prova femenina de 7,5 km, Maria Iglesias també va fer 'top-ten', amb una 7a posició en U18, i va ser 20a absoluta, per davant de Maria Sellés, que va quedar 12a en U18, i Martina Barrés, 15a. El millor resultat sènior va ser per a Lydia Iglesias (19a) mentre que Marta Cester va entrar 23a.

Vuit catalans participaran als OPA Games

A banda d’oferir l’oportunitat de poder medir-se al talent suís de fons, la prova també era classificatòria per als OPA Games, que tindran lloc el cap de setmana vinent a la localitat italiana de Cogne, a la vall d’Aosta. En el cas de la categoria U18, la Federació Catalana ha aconseguit totes les places disponibles de l'equip estatal, que estarà representat pels urgellencs Jaume Pueyo i Gerard Palomo, en categoria masculina, i per la cerdana Maria Sellés i l'aranesa Maria Iglesias en la femenina.

En categoria U16, el criteri de selecció era la classificació de la Copa Espanya i els esportistes catalans també han concentrat totes les places disponibles. Els seleccionats són Martín Morales, Miquel Auladell, Jana Sellés i Marta Moreno.

  • Sergi Brau, a la Copa Suïssa FIS a Sparenmoos
    Sergi Brau, a la Copa Suïssa FIS a Sparenmoos
  • Copa Suïssa FIS d'esquí nòrdic a Sparenmoos
    Copa Suïssa FIS d'esquí nòrdic a Sparenmoos

Mostrar formulari de contacte